Türkiye'nin Ilk Kadin Valisi Lale Aytaman, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi

Lale Aytaman, haber kategorisinde 'Cigerlerimiz Yandi', yasam kategorisinde 'Mutluluk gözyaslari' ve spor kategorisinde 'Kadinlar için daldi' fotograflarini seçti.

Türkiye'nin ilk kadin Valisi Lale Aytaman, Anadolu Ajansi tarafindan düzenlenen "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.

Evinde, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve yurt disinda çektigi fotograflari tek tek inceleyen Aytaman, haber kategorisinde Mahmut Serdar Alakus'un Mugla'nin Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yanginini anlatan "Cigerlerimiz Yandi" fotografina oy verdi.

Yasam kategorisinde Ismail Kaplan'in, Kars'ta çocuklara oyuncak dagitimi sirasinda oyuncak isteyen 75 yasindaki Nadime Demirbas'in yer aldigi "Mutluluk gözyaslari" fotografini seçen Aytaman, spor kategorisinde ise Sebnem Coskun'un çektigi Milli dalisçi Sahika Ercümen'in meme kanserine dikkati çekmek için "Kadinlar için daldi" fotografini oyladi.

Oylamanin ardindan fotograflarla ilgili yorumlarini aktaran Aytaman, Anadolu Ajansi'nin Türkiye'nin köklü kuruluslarindan biri oldugunu belirterek, AA'nin fotograflariyla tarihe taniklik yaptigini söyledi.

Aytaman, AA'nin haberciliginin yani sira fotograflariyla da öne çiktigini vurgulayarak, söyle konustu:

"Oylama sirasinda birbirinden degerli fotograflari seçerken zorlansam da geçen yaz Marmaris'te çikan yanginlar beni çok etkilemisti, o nedenle haber kategorisinde orman yanginlarini anlatan fotografi seçtim. Fotografi gördügümde o üzücü anlari tekrar yasamis gibi oldum. Insallah bir daha böyle felaketlerle karsilasmayiz. Ben her zaman kadinlara pozitif ayrimciliktan yanayim. Bu nedenle spor kategorisinde Sahika Ercümen'in meme kanserine dikkati çekmek için yaptigi dalisi anlatan fotografi seçtim. Hem Sahika Hanimi hem de o fotografi çeken arkadasimizi tebrik ederim. Kadin sporcularimizin biraz daha fazla destege ihtiyaci oldugunu düsünüyorum. Çok güzel bir fotograf, hem su altinda çekimi de oldukça zor bir fotograf, o yüzden çeken arkadasi da çok takdir ettim. Yasam kategorisinde seçtigim fotograftaki yasli kadinin oyuncak sevgisi çok etkileyiciydi. O yasina ragmen eline oyuncak alinca bir çocuk kadar sevinmis ve gözlerinden yaslar gelmis. Onu görünce ben de aglayacak gibi oldum. Kadinsal bir duygusallik olustu galiba."
Kaynak: AA