Terkos Gölü'nde Yasa Disi Avcilik Yapan Bir Kisi Suç Üstü Yakalandi

Istanbul’da bulunan Terkos Gölü’nde yasadisi ticari balik avciligi yapanlara yönelik denetim yapildi. Denetimde, ag içerisinde çikan yaklasik 150 kilo baliklar tekrar denize birakilirken, uyarilara uymayan 1 kisiye idari para cezasi uygulandi. Bir kisinin avcilik yaparken yakalanma ani ise, kameraya yansidi.

Terkos Gölü'nde Yasa Disi Avcilik Yapan Bir Kisi Suç Üstü Yakalandi
Istanbul Il Tarim ve Orman Müdürlügü Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürlügü ekipleri yasadisi avlama yapanlara yönelik denetimlerini araliksiz devam ediyor. Dün Terkos Gölü’nde yasadisi ticari balik avciligi yapanlara yönelik su ürünleri denetimi yapildi. Denetime, Istanbul Il Tarim ve Orman Müdürlügü Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürlügü ekiplerinin yani sira, Arnavutköy Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü Su Ürünleri kontrol görevlileri ve Arnavutköy Yassiören Jandarma ekipleri de katildi.

Ortak yapilan denetimde, yasadisi ticari avcilikta uygun olmayan istihsal av malzemeleri olarak kullanilan yaklasik 500 metre uzatma misina aglara el konuldu. Ag içerisinde çikan yaklasik 150 kg muhtelif baliklar tekrar denize birakildi. Uyarilara uymayan 1 kisiye idari para cezasi uygulandi.

Öte yandan, bir kisinin avcilik yaparken yakalanma ani ise, kameraya yansidi.
Kaynak: İHA