Özel Gereksinimli Ögrencilerden 'Engelsiz El Sanatlari Sergisi'

Hakkarili el sanatlari ögretmeni Helün Hirosima Tugan ile resim egitmeni Elif Erol’un yürüttügü "Engelsiz Sanat Merkezi Projesi" kapsaminda özel gereksinimli ögrenciler tarafindan hazirlanan el sanatlari ve resim sergisi yogun ilgi gördü.

Özel Gereksinimli Ögrencilerden 'Engelsiz El Sanatlari Sergisi'
Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan desteklenen ve Özel Beyaz Gelincik Egitim ve Rehabilitasyon Merkezinin yürüttügü “Engelsiz Sanat Merkezi Projesi” kapsaminda özel gereksinimli ögrenciler tarafindan el sanatlari ve resim sergisi düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen sergiye vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Proje Koordinatörü ve El Sanatlari Ögretmeni Helün Hirosima Tugan ile Resim Egitmeni Elif Erol tarafindan kurulan sergide, özel gereksinimli ögrencilerin maharetli elleriyle yapilan anahtarlik, vitrin süs esyalari, seramik objeler ve elle çizilen resimleri halkin begenisine sundu.

Sergi ile ilgili açiklama yapan el sanatlari ögretmeni Helün Hirosima Tugan ile resim egitmeni Elif Erol, eserlerin tamaminin özel gereksinimli ögrenciler tarafindan yapildigini ifade ederek, “Özel ögrencilerimizin yapmis olduklari ürünlerin son dokunusunu ögretmenleri olarak biz yaptik. Sergimize inanilmaz bir ilgi vardi. Aksam saatlerine kadar sergimiz sürecek. Herkesi sergimize bekliyoruz” dediler.

Sergiye Gençlik ve Spor Il Müdürü Emin Yildirim, Engelliler Dernegi Baskani Mesut Keskin, Kadin Girisimciler Dernegi Baskani Sevda Keskin, AÇSP Il Müdürlügü ile Halk Egitim Merkezi personeli ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA