Mersin Büyüksehir Belediyesinin Mobil Mutfak Tiri Ilçelerde

İçel Büyüksehir Belediyesi, ‘mobil mutfak tiri’ ile Silifke’deki dar gelirli vatandaslara 3 çesit yemegi 3 TL’ye ulastiriyor. Silifke’de bir hafta boyunca sürecek olan hizmetin ardindan ‘mobil mutfak tiri’, Mut, Gülnar, Aydincik, Bozyazi ve Anamur ilçelerinde de dar gelirli yurttaslara birer haftalik sürelerle hizmet sunacak.

Mersin Büyüksehir Belediyesinin Mobil Mutfak Tiri Ilçelerde
Mobil mutfak tirinin ilk hizmet duragi Silifke oldu. Aksam 16.00-17.00 saatleri arasinda verilen hizmet, bir hafta boyunca ayni saatlerde sürdürülecek. 3 çesit yemegi 3 TL’ye vatandaslarla bulusturan Büyüksehir Belediyesi, dar gelirli vatandaslarin yüzünü paylasimlarla güldürüyor. Silifke Anit Meydani’nda 27 Aralik’a kadar devam edecek olan hizmet, 28 Aralik’ta Mut ilçesinde İçel Büyüksehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi önünde devam edecek. Ardindan sirasiyla, 4 Ocak’ta Gülnar ilçesi Otogar içi, 11 Ocak’ta Aydincik ilçesi alan mevkii, 18 Ocak’ta Bozyazi ilçesi İçel Büyüksehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi önü ve son olarak 25 Ocak’ta Anamur ilçesi Merkez Meydani’nda dar gelirli yurttaslara hizmet sunulacak.

Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Yardimlar Sube Müdürü Engin Yildirim, “İçel Büyüksehir Belediyesi olarak 30 noktada hizmet verdigimiz mahalle mutfaklarimizin yaninda bir de mobil mutfak tirimizla birlikte uzak ilçelerimize gidiyoruz. Bunun için bir planlama yaptik. Su an bulundugumuz Silifke ilçemizden baslamak üzere birer hafta süreyle 3 TL’ye 3 çesit yemegimizi vatandaslarimizla bulusturuyoruz. Özellikle ekonomik açidan zor günler yasanan bu günlerde vatandaslarimiza katki sunmak bizi mutlu ediyor. Silifke ilçemizde de ilk gün olmasina ragmen yogun ilgi gördü. Bu hizmetlerimizin yayilmasi ve daha da büyümesi adina İçel Büyüksehir Belediyesi olarak vatandaslarimizin yaninda oldugumuzu belirtmek isterim. Mut, Gülnar, Aydincik, Bozyazi ve Anamur ilçemizde Ocak ayinin sonuna kadar birer hafta süreyle bulunacagiz" dedi.

Durdu Sel, çocuklarina yemek almaya geldigini belirterek, “Burada bir ekmek fiyatina 3 çesit yemek aliyoruz. Çocuklarimiza yemek götürecegiz. Bu yemegi evde bir kisilik 20 liradan asagi yapamazsin. Su anda 3 liraya yemek aliyoruz. Allah razi olsun Vahap Seçer Bey’den" dedi.

Hizmetten duydugu memnuniyetini dile getiren ögrenci Sabiha Dinç ise “Okulda bir döner bir ayrana 20 TL veriyoruz. 3 TL’ye 3 çesit yemek aldim. Öglenleri de gelsin. Harçligimiz gidiyor çok fazla” diye konustu.

Kaynak: İHA