Kurtulusun 100. Yilinda 'Adana' Resim Sergisi

Adana Valiligi öncülügünde 5 Ocak Adana’nin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yilina özel 100 ayri etkinlikle kutlamalarin yapilacagi programda, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birligi (GESAM) Adana Sube Baskanligi tarafindan "Adana" temali resim sergisi açildi.

Kurtulusun 100. Yilinda 'Adana' Resim Sergisi
Serginin açilis kurdelesi Adana Valisi Süleyman Elban ve GESAM Adana Sube Baskani Gülsen Dogan ve katilimci ressamlar tarafindan kesildi.

GESAM Adana Sube Baskani Gülsen Dogan, Vali Elban’a verdikleri destekten dolayi bir plaket verdi. Dogan, “18 ressam üyemiz 40 eseri ile 22-27 Aralik 2021 Sabanci Kültür Merkezinde sanatseverlerin begenisine sunulan Adana Temali Resim Sergisiyle bu tarihi ve çok önemli günde yer almaktan onur ve gurur duymaktayiz. Basta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm sehitlerimizi saygi, minnet ve rahmetle aniyoruz” dedi.

Vali Elban’da GESAM ve üyelerine yaptiklari eserlerden dolayi tesekkür etti.

27 Aralik 2021 tarihine kadar açik kalacak sergiye su sanatçilar katildi:

Ayse Sezen, Ismet Alphan, Basak Sezen Yigenoglu, Mehmet Nuri Borüban, Eda Sengül, Nermin Bakmaz, Fatma Akyüz Güher, Nevin Arikoglu, Ferah Eker, Saliha Yesilköy, Gülay Yilmaz, Semra Aysen, Gülsen Dogan, Tevfik Gökdemir, H.Gönen Ugurlular, Tezcan Balli Çardak, Hasan Çakir ve Yurdagül Sidal.
Kaynak: İHA