Japonya'nin Ankara Büyükelçisi Suzuki, Sosyal Medyadan Gelen Sorulari Yanitladi

Japonya'nin Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, sosyal medyadaki takipçilerinden kendisine yöneltilen 34 soruyu Büyükelçiligin resmi konutundaki Japon bahçesi ve odasindan çektigi bir videoda cevapladi.

Türkiye'ye geçen yil ekimde geldigini hatirlatan Suzuki, evli ve bir erkek evlat sahibi oldugunu söyledi.

Suzuki, hafta sonlarini yürüyüs yaparak ya da terasta oturarak geçirdigini, en sevdigi sporun da tenis oldugunu ifade etti.

"En sevdiginiz Türk yemegi nedir?" sorusuna "pide ve dondurma" yanitini veren Suzuki, Japon mutfagindan favorisinin de susi oldugunu belirtti.

Suzuki, en sevdigi favori filmlerinin "Kazablanka ve Günden Kalanlar" oldugunu söyledi.

Sosyal medyadaki takipçilerinin "Japonya'da nereleri gezelim?" sorusuna da yanit veren Suzuki, "Tabii ki dogdugum yer olan Tochigi sehrini." ifadesini kullandi.

Suzuki, bugüne kadar Ingiltere, ABD, Isviçre, Çin ve Etiyopya'da yasadigini dile getirdi.

"Diplomat olmasaydiniz hangi meslegi seçerdiniz?" sorusuna ise Suzuki, bu durumda uluslararasi düzeyde çalisan bir is adami olmak isteyebilecegini söyledi.

Suzuki, hangi yabanci dilleri bildiginin sorulmasi üzerine, Ingilizce ve ayrica çok temel seviyede Fransizca, Çince ve Türkçe bildigi yanitini verdi.

Bundan 10 yil sonraki hedefinin "Saglikli bir sekilde çalismaya devam etmek istiyorum." oldugunu kaydeden Suzuki, "Onsuz yapamayacaginiz üç sey nedir?" sorusunu da "az alkollü içkiler, tatlilar, saman nezlesi ilaci" olarak cevapladi.

Büyükelçi Suzuki, "Diplomat olarak her zaman aklinizda tuttugunuz sey nedir?" sorusuna ise "Öncelikle kendisini karsisindaki kisinin yerine koyup durumlari onun bakis açisindan düsünmek." yanitini verdi.

Diplomat olarak kendisini en çok etkileyen isin ne oldugu sorusu üzerine Suzuki, "Eski Basbakan (Junichiro) Koizumi Kuzey Kore'yi ziyaret ettiginde öncü ekip olarak 1 hafta süresince Kuzey Kore'nin baskenti Pyongyang'da kalmam beni en çok etkileyen is oldu." ifadesini kullandi.

- "Japonya-Türkiye iliskilerini daha derinlestirmek istiyorum"

Suzuki, Türkiye'de olmanin kendisi için en güzel tarafinin ne oldugu sorusuna "Her bölgede tamamen farkli güzellikte doga ve manzaralarin olmasi." karsiligini verdi.

"Türkiye'de gözlemlediginiz kültür farklari nelerdir?" sorusuna "Sanirim her zaman çay ya da kahve ikram edilmesi." yanitini veren Suzuki, iki ülke arasindaki kültürel benzerliklerin de "Gelenege önem verilmesi." oldugunu söyledi.

Suzuki, bir sonraki seyahatinde İçel'i ziyaret etmek istedigini belirterek Türkçede en sevdigi kelimenin "Gidelim" oldugunu ifade etti.

"Ankara'da en sevdiginiz yerler?" sorusuna Dikmen Vadisi Parki yanitini veren Suzuki, Türkçe ögrenmenin zor mu kolay mi olduguna iliskin soruya da gülerek "Çok çok çok zor." yanitini verdi.

Suzuki, "Japonya-Türkiye iliskileri hakkinda ne düsünüyorsunuz?" sorusunu da söyle cevapladi:

"Japonya-Türkiye iliskilerini daha derinlestirmek istiyorum ve bunu yapabilecegime inaniyorum."

"Japonya'ya dönerken yaniniza Türkiye'den ne alirdiniz?" sorusunu "baklava" olarak yanitlayan Suzuki, videonun sonunda Türkçe "Türkiye çok güzel. Türkiye'yi çok seviyorum." dedi.

Kaynak: AA