Ideathon Fikir Yarismasi Için Basvurular Alinmaya Baslandi

Inovatif ürün ve hizmetleriyle öne çikan Kuveyt Türk’ün toplam 30 bin TL ödüllü Ideathon Fikir Yarismasi’na katilmak isteyen üniversite ögrencileri, 13 Ocak 2022’e kadar basvurularini internet üzerinden yapabilecek.

Ideathon Fikir Yarismasi Için Basvurular Alinmaya Baslandi


Türkiye’nin öncü katilim finans kuruluslarindan biri olan Kuveyt Türk, üniversiteli ögrencilerin gelisimlerini desteklemek ve gelecegin bankaciligina yönelik gençlerin fikir üretmelerine katkida bulunmak amaciyla Ideathon Fikir Yarismasi düzenliyor. “Sürdürülebilir bir dünyaya katki saglamak için ürün ve hizmetlerimizi gelistirmek adina neler yapabiliriz?” sorusuna yenilikçi ve kapsayici çözüm fikirlerinin aranacagi yarisma için basvurular 13 Ocak 2022 tarihine kadar yapilabilecek.

Ideathon Fikir Yarismasi’ni, sürdürülebilir bir çevre yaklasimiyla karbon salinimini azaltacak ve finansal kapsayiciligi arttiracak inovatif ürün ve hizmetler gelistirilmesine katki saglayacak fikirlerin ortaya çikmasi için düzenleyen banka, basvurular tamamlandiktan sonra ön degerlendirmeyi 19 Ocak 2021 tarihine kadar yapacak. Kabul edilen adaylara 20 Ocak’ta Tasarim Odakli Düsünme Egitimi verilecek ve 22 Ocak’ta da Ideathon finali gerçeklestirilecek. Yarisma sonucunda birinciye 15 bin TL, ikinciye 9 bin TL, üçüncüye ise 6 bin TL nakit ödülün verilecegi Kuveyt Türk Ideathon’da, finale kalan ilk 10 takimin her bir üyesini ise sürpriz hediyeler bekliyor.

Konuyu degerlendiren Kuveyt Türk Strateji ve Inovasyon Grup Müdürü Dr. Selman Ortaköy, “Banka olarak kendimizi tüm paydaslarimiza deger katan kurumsal sosyal sorumluluk sahibi bir sirket olarak tanimliyor, faaliyetlerimizden kaynakli çevresel etkiyi en az düzeyde tutmayi, sürdürülebilirlik yaklasimimizin ana bilesenleri arasinda görüyoruz. Kurumsal sosyal sorumluluk çalismalarimizda da sürdürülebilirlik yaklasimimizi projelerimizin merkezine yerlestiriyoruz. Sürdürülebilirligi, topluma deger katan ve bu topraklarda kazandigini bu topraklar için faydaya dönüsten bir yaklasimla ele aliyor, toplumsal ve kültürel degerleri muhafaza etmeyi önemsiyoruz. Tipki dogamiz ve çevremiz gibi toplumumuzun geçmisten gelen tüm degerlerini sürdürülebilir sekilde gelecek nesillere tasimak için çalisiyoruz. Bu gayeye ulasmak için gençlerin farkli bakis açilariyla ve fikirleriyle bankaciliga yeni bir soluk getirebilecegine inaniyoruz. Gençlerin fikirlerini gerçege dönüstürebilecekleri yarismalar düzenlemenin oldukça kiymetli oldugunu düsünüyoruz. Bu kapsamda ikincisini düzenledigimiz Ideathon Fikir Yarismasi gençler için essiz bir deneyim olacak. Yenilikçi fikirleriyle finans dünyasina sürdürülebilirlik alaninda deger katmak isteyen tüm gençlerimizi Ideathon’a davet ediyoruz” dedi.



Ideathon’a, sinif ayrimi olmaksizin tüm üniversite ögrencileri basvurabiliyor. Adaylar, toptalent.co/kuveyt-turk-ideathon adresini ziyaret ederek Ideathon Fikir Yarismasi’na katilim saglayabiliyor.
Kaynak: İHA