Bozüyük'te Sarikamis Sehitleri Için Yürüdüler

Bozüyük Sehit aileleri ve Gaziler Dayanisma Dernegi ve Bozüyük Genç Kizilay tarafindan düzenlenen ‘1.Sarikamis Sehitleri Saygi Yürüyüsü’ yapildi.

Bozüyük'te Sarikamis Sehitleri Için Yürüdüler


22 Aralik 1914 yilinda Sarikamis’ta kaybettigimiz sehitlerimiz anisina Saraycik Köyü Mesire alani ile Intikamtepe Sehitligi arasinda ki 4 buçuk kilometrelik alanda gerçeklestirildi.

Yürüyüse katilacak katilimcilar Bozüyük Belediyesi otobüsleriyle yürüyüs baslangici olan Saraycik Köyü Mesire alanina getirildi.

Intikamtepe Sehitligi’ne Bozüyük Kent Konseyi, Genç Kizilay Gönüllüleri ve Akut tarafindan o dönemde yasanan zor sartlarda yapilan mücadeleyi, savas kosullarini genç nesillere anlatabilmek için sembolik olarak sahra hastane çadiri kuruldu. Yürüyüsten gelen katilimcilara sicak çorba ikram edildi. Yürüyüse Bozüyük Kaymakami Adem Öztürk, Bozüyük Ilçe Emniyet Müdürü Orhan Bozdemir, Bozüyük Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Serkan Aktay, Bozüyük Kent Konseyi Baskani Nurettin Oydu, STK temsilcileri, Akut ve Genç Kizilay gönüllüleri, Bozüyük Sinav Koleji ögrencileri ve vatandaslar katildi.

Intikamtepe Sehitligi’nde Sehitlerimiz için saygi durusunda bulunuldu, dualar edildi. Sahra Çadiri önünde bir konusma yapan Kaymakam Adem Öztürk, “Bu yürüyüsü gerçeklestirdigimiz bu anlamli günde Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Silah Arkadaslarini ve tüm Sehitlerimizi bir kez daha sükran ve minnetle aniyoruz. Düzenlenen yürüyüs etkinligi için Bozüyük Sehit Aileleri Dernegi’ne, Kent konseyimize , Kizilay gönüllülerine ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum, bu vesile ile bir kez daha belirtmek istiyoruz, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar daim olacaktir, basta gençlerimiz ve bizler bu kutsal vatana sonsuza kadar sahip çikacagiz, vatanimiz ve milletimiz için çok çalisacagiz” dedi.

Bozüyük Sehit Aileleri ve Gaziler Dayanisma Dernegi Baskani Ismail Topal, saygi yürüyüsü ile ilgili yaptigi açiklamada; “90 bin askerimizin donarak sehit oldugu, tarihimizin en aci olaylarindan Sarikamis Harekatinda yasananlarin gelecek nesillere aktarilmasi için Bozüyük’te düzenledigimiz 1.Sarikamis Sehitleri Saygi Yürüyüsü’ne katilan basta kaymakamimiz Adem Öztürk’e, Emniyet Müdürümüz Orhan Bozdemir’e, jandarma Komutanimiz Serkan Aktay’a, Kent Konseyi Baskanimiz Nurettin Oydu’ya, Sinav Koleji ögrencilerine ve tüm katilimcilara Dernek yönetimimiz adina tesekkür ederim. Yürüyüse katilanlarin Saraycik Köyü’ne otobüsle götürülmesinde destek saglayan Belediye Baskanimiz Mehmet Talat Bakkalcioglu’na, sicak çorba ikraminda bulunan Turan ekmek sahibi Kismet Turan’a, Yürüyüs organizasyonunda ve sahra çadiri kurulmasinda destek veren AKUT ve Genç Kizilay Gönüllülerine, Bozüyük Kent Konseyi’ne tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA