Blinken, Borrell Ile Rusya'nin Dogu Avrupa'ya Yönelik Eylemlerini Ve Çin'i Görüstü

ABD Disisleri Bakani Antony J. Blinken, Avrupa Birligi (AB) Dis Iliskiler ve Güvenlik Politikasi Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile Rusya'nin Ukrayna sinirina yaptigi yiginagi, Çin'in Litvanya'ya siyasi baskisini görüstü.

ABD Disisleri Sözcüsü Ned Price, Blinken ile Borrell'in telefonda görüstügünü açikladi.

Price, "Disisleri Bakani ve Yüksek Temsilci, ABD-AB ortakligini güçlendirmeye ve ortak zorluklarla yüzlesmek için birlikte çalismaya devam eden taahhütlerini teyit ettiler." ifadelerine yer verdi.

Iki yetkilinin Ukrayna'nin egemenligini ve toprak bütünlügünü desteklemek için koordineli çalismanin önemine degindigini aktaran Price, "Ukrayna'ya yönelik herhangi bir Rus askeri saldirisinin Rusya Federasyonu için büyük sonuçlari olacagini bir kez daha teyit ettiler. Ayrica Çin Halk Cumhuriyeti'nin Litvanya'ya karsi hem ABD hem de Avrupa sirketlerini etkileyen artan siyasi ve ekonomik baskisi konusundaki ortak endiselerini vurguladilar." ifadelerine yer verdi.

Price, Blinken ve Borrell'in Çin'in baskici davranisi karsisinda Litvanya ile devam eden dayanismanin altini çizdikleri ve ekonomik direnci güçlendirmek için birlikte çalismayi taahhüt ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA