Beytüssebap'ta Kar Kalinligi 1 Metreyi Geçti, Ev Ve Araçlar Kara Gömüldü

Sirnak’in Beytüssebap ilçesinde yogun kar yagisi hayati durma noktasina getirdi. Kar kalinliginin 1 metreyi geçtigi ilçede ev ve araçlar karda kayboldu.

Beytüssebap'ta Kar Kalinligi 1 Metreyi Geçti, Ev Ve Araçlar Kara Gömüldü
Beytüssebap ilçesinde günlerdir etkili olan kar yagisi hayati olumsuz etkiledi. Kar kalinliginin 1 metreyi geçtigi köylerde ekipler, yollari açmak için seferber oldu. Ilçeye 17 kilo metre uzaklikta bulunan Mezra ve Gökçe köylerinde kar nedeniyle kapanan yollar tekrar ulasima açildi. Mezra, Çiglica, Taskiran grup köy yolu ulasima açilirken tek katli evler ve araçlar karda kayboldu. Vatandaslar, çatilarin ve araçlarin üstünde biriken kar kütlelerini küreklerle temizledi.

Ilçe genelinde kar yagisinin etkili oldugu köy yollari ise dört koldan Ilçe Özel Idare ekipleri tarafindan ulasima açiliyor. Özel Idare Müdürü Seyit Gökçe, çalismalarin araliksiz devam ettigini belirtti.

Gökçek, kar yagisinin günlerdir etkili oldugunu, kapali olan köy yollarini açmak için çalismalarin dört koldan devam ettigini ifade etti.

Gökçek, “Bölücek grup köy, Mezra grup köy ve Akçayol grup köy yollarimizi açtik. Çalismalarimiz gece gündüz sürüyor. Bu gün, mezra köyündeyiz ve kar kalinligi hemen hemen bir buçuk metreye kadar çikmis durumda. Insallah bu kis ekiplerimizle beraber yollarin kapanmamasi için seferber olacagiz’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA