Baskan Ödül, Bakan Pekdemirli'ye Veterinerlerin Sorunlarini Anlatti

Kars, Ardahan, Igdir Bölgesi Veteriner Hekimleri Odasi Baskani Ercan Ödül ve Veteriner Hekimler Tarim ve Orman Bakani Dr. Bekir Pakdemirli’ye Veteriner Hekimlik mesleginin sorunlari ve çözüm önerilerini anlatti.

Baskan Ödül, Bakan Pekdemirli'ye Veterinerlerin Sorunlarini Anlatti
Tarim ve Orman Bakani Dr. Bekir Pakdemirli, Bakan Yardimcisi Fatih Metin, Ilgili Genel Müdürler, Daire Baskanlari ile Türk Veteriner Hekimleri Birligi Yönetim Kurulu Baskani Ali Eroglu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kars, Ardahan, Igdir Bölgesi Veteriner Hekimleri Odasi Baskani Ercan Ödül ve 56 Il/Bölge Veteriner Hekimleri Odasi Yönetim Kurulu Baskanlarinin katilimlariyla gerçeklestirilen toplantida Veteriner Hekimlik mesleginin sorunlari ve çözüm önerileri konusuldu.

Toplanti sonrasinda konusan Kars, Ardahan, Igdir Bölgesi Veteriner Hekimleri Odasi Baskani Ercan Ödül, "Tarim ve Orman Bakani Dr. Bekir Pakdemirli ile gerçeklestirilen toplantida meslegimiz Veteriner Hekimligin sorunlarini ve çözüm önerilerimizi ilk agizdan anlatabilme firsati bulduk. Bakanimiz Dr. Bekir Pakdemirli sorunlarimizin çözümleri üzerinde Tarim ve Orman Bakanligi olarak ellerinden geleni yapacaklarini beyan ettiler. Meslektaslarimiz hayvan hastaliklarinin yani sira güvenilir ve saglikli gidanin her asamasinda halk sagligina katkilar sunmaya devam ediyor” dedi.

Ödül, “Toplantida ülkemiz hayvanciligi için 7 gün 24 saat çalisan veteriner hekimlerin Kovid-19 pandemi sürecinde üstlendigi virüsün izolasyonu, PCR testleri, asi ve antiserum üretimi, mekan ve atik sularda virüs taramalarinda oldukça basarili çalismalar yürüttügünün tespitini yapan Bakanimizin Türk Veteriner Hekimlik camiasinin emeklerinin farkinda olmasi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Özlük haklarimizin güçlendirilmesi, kamuda istihdamin arttirilmasi, altyapisi yetersiz yeni fakültelerin açilmasinin engellenmesi noktasinda Sayin Bakanimiz desteklerinin artarak devam edecegi noktasinda ilgili birimlere talimatlar ve bizlere güvenceler verdi. Kendilerine sahsim, Kars, Ardahan, Igdir Bölgesi Veteriner Hekimleri Odasina kayitli üyelerimiz ve Ülkemizde sayisi 40 binin üzerinde olan Türk Veteriner Hekimleri Camiasi adina meslegimize olan ilgi, destek ve olumlu yaklasimlari için tesekkür eder, saygilarimi sunarim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA