Miniklerin 'Fatih Agabey'i, Kars'in Köylerindeki Çocuklara Binlerce Oyuncak Dagitti

'Bir Oyuncak Da Sen Ver' sosyal medya platformunu yöneten anestezi teknikeri Fatih Tas, gönüllülerle köylerde dagittigi oyuncak, kirtasiye malzemesi ve giyeceklerle çocuklarin yüzünü güldürüyor 26 yasindaki Fatih Tas: 'Miniklere oyuncak verince çocuklugumu gördüm ve 'Iste benim yapmam gereken is bu' dedim' 'Köylere gitmeden önce heyecanlaniyorum, çocuklarin mutluluklari, gülüsleri aklima geliyor. Onlari düsündügümden ve onlara verecegim hediyelerden dolayi heyecandan gözüme uyku girmiyor'

ISMAIL KAPLAN - Kars'ta "Bir Oyuncak Da Sen Ver" sosyal medya platformu araciligiyla kirsaldaki çocuklara giyecek, kirtasiye malzemesi ve oyuncak ulastiran Fatih Tas, yüzünde tebessüm olusturdugu miniklerin gönüllerinde de taht kuruyor.

Kentte 4 yil önce Taner Günes tarafindan kurulan "Bir Oyuncak Da Sen Ver" sosyal medya platformuna katilan, Günes'in Istanbul'da çalisma hayatini sürdürmesi nedeniyle platformun yöneticiligini de üstlenen Fatih Tas, gönüllü arkadaslariyla çalismalarini sürdürüyor.

Tas ve gönüllüler, sosyal medya üzerinden irtibat kurduklari hayirseverlerden çocuklara ulastirmak üzere oyuncak basta olmak üzere bot, mont, ayakkabi gibi giyecekler ile kirtasiye malzemesi temin ediyor.

Farkli kentlerden hayirseverlerin gönderdigi ürünleri bir binanin zemin katinda depolayan Tas ve gönüllüler, bunlari çocuklarin yas ve cinsiyetine göre ayiriyor.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Saglik Arastirma ve Uygulama Merkezi Hastanesinde anestezi teknikeri olarak görev yapan 26 yasindaki Tas, isten arta kalan zamanlarinda ya da hafta sonlarinda gönüllülerle oyuncaklari araçlara yükleyip kirsaldaki köylerin yolunu tutuyor.

Karli yollari asip ulastiklari köylerde çocuklarla bulusan Tas ve beraberindekiler, miniklere çesitli oyuncaklar, bot, mont, ayakkabi, kirtasiye malzemesi veriyor, pamuk sekeri, meyve suyu, çikolata ikram ediyor.

Zaman zaman palyaço kiyafetleri giyerek çocuklari eglendiren Tas, onlardan derslerine çalisip basarili olma sözü de aliyor.

Sosyal medyada kurduklari platform sayesinde 4 yilda, kentteki 382 köyün 230'una giden gönüllüler, dar gelirli ailelere erzak yardimi, engelli çocuklara ihtiyaç duyduklari araçlari ulastiriyor.

- "Çocuklugumda bayram hediyesi olarak getirilen bot ve monta sarilarak uyurdum"

Çocuklarin "Fatih Agabey"i Tas, AA muhabirine, babasini erken kaybettigini, zor bir çocukluk yasadigini, o yillari düsünerek çocuklarin mutlulugu için harekete geçtigini söyledi.

Taner Günes'in kurdugu sosyal medya platformu üzerinden çalismalara basladigini aktaran Tas, "Babam vefat ettikten sonra ailemin durumu çok kötüydü, annemin bir maasi yoktu, sag olsun akrabalar, komsular bize destek oluyordu. Bayramlarda arkadaslarimin, agabeylerimin, akrabalarimizin bayram hediyesi olarak getirdigi bot, mont bizi çok mutlu ettigi için onlara siki siki sarilarak uyurdum, onlari kirletmeye kiyamazdim." dedi.

Köylere gittigi zaman çocuklara verdikleri oyuncaklarla yasanan mutlulukta kendini buldugunu ve bu ise simsiki sarildigini ifade eden Tas, "Miniklere oyuncak verince çocuklugumu gördüm ve 'Iste benim yapmam gereken is bu' dedim. O günden sonra artik yasantimi, duygularimi o mutlulugu bütün insanlara yansitabilmek için hep elimden geleni yapmaya çalistim. Taner agabey, is icabi Istanbul'a gitti. O gidince tüm yük bana kaldi ve ben de bu yükü elimden geldigi kadar layikiyla omuzlamaya çalisiyorum, artik bu süreçten sonra bu güzel organizasyonu gönüllü arkadaslarimizla devam ettirmeye çalisiyoruz." diye konustu.

- "Çocuklari düsündügümde heyecandan gözüme uyku girmiyor"

Tas, zorluklar içerisinde bu iyilik hareketini yönetmeye gayret gösterdigini, araci olmadigi için köylere gitmekte sorun yasadigini belirterek, söyle devam etti:

"Maddi durumumdan dolayi aracim yok, o yüzden gönüllülerden, çevremdeki arkadaslardan çocuklara oyuncak getirmek için araç ricasinda bulunuyorum, sag olsunlar onlarin destekleriyle araç ihtiyacimizi karsilayip köylere gidebiliyoruz. Sosyal medya üzerinden çocuklar için kampanyalar yapip oyuncak topluyoruz. Gönüllülerin bütçelerine göre bize gönderdigi çesitli hediyeleri Kars'in köylerine ulastiriyoruz. Hastanedeki nöbetim çikisi köylere, kimi zaman okullara gidiyoruz, kirtasiye malzemesi veriyoruz, kis aylarinda bot, mont ihtiyaçlarini karsiliyoruz ama genellikle amacimiz çocuklari oyuncak vererek mutlu etmek. 4 yilda 25 bin oyuncak dagittik."

Hediyeleri hazirlarken çocuklugunu hatirlayip duygulandigini dile getiren Tas, su ifadeleri kullandi:

"Köylere gitmeden önce heyecanlaniyorum çocuklarin mutluluklari, gülüsleri aklima geliyor. Onlari düsündügümden ve onlara verecegim hediyelerden dolayi heyecandan gözüme uyku girmiyor. Sabahlari erkenden kalkip aman eksik bir sey olmasin diye depoya gidiyorum. Bütün çocuklara yetecek kadar oyuncak olsun, hepsini mutlu edebileyim diye çok düsünüyorum ve o heyecan ayri bir tat veriyor. Burada çalistigim için Kars'ta oyuncaksiz çocuk birakmak istemiyorum. Kütüphanesi olmayan okullarimiz var, buralara kütüphane planlarimiz var. Etkinliklerimiz çok fazla. Kars bittikten sonra çevre illere Ardahan'a, Agri'ya, Igdir'a gidip çocuklara hediyeler vermek istiyoruz."
Kaynak: AA