Kirgizistan Disisleri Bakani Kazakbayev, Türk Is Insanlarini Ülkesine Yatirima Çagirdi Açiklamasi

'Biz elimizi tasin altina birlikte koyacagiz. Yeter ki birlikte çalisalim'

Kirgizistan Disisleri Bakani Ruslan Kazakbayev, Kirgizistan ile Türkiye arasinda ticari ve ekonomik is birligini güçlendirmek amaciyla Türk is insanlarini yatirim faaliyetlerini artirmaya çagirdi.

Kazakbayev, Türkiye-Kirgizistan Isadamlari, Kültür, Dayanisma ve Dostluk Derneginin (TÜKID) kurulusunun birinci yil dönümü dolayisiyla baskent Biskek'te düzenlenen kutlama programinda, ülkesindeki Türk is insanlarinin sayisinin yeterli olmadigini belirtti.

Bakan Kazakbayev, "Biz daima yeni is adamlari kabul etmeye haziriz ve kendilerine açigiz. Disisleri Bakani bütün sorunlari çözemez. Ama biz Bakanlik ekibimizle sizinle olmaya ve sizlere destek olmaya, karsilastiginiz sorunlarla 24 saat ilgilenmeye haziriz. Biz elimizi tasin altina birlikte koyacagiz. Yeter ki birlikte çalisalim." dedi.

Yatirimlar Bakani Nuradil Bayasov da Kirgiz ve Türk halklarinin ata vatani, dini, dili ve kültürünün bir oldugunu belirterek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kirgizistan'in bagimsizligini ilk taniyan ülke oldugunu animsatti.

Türkiye'nin Kirgizistan'da Çin'den sonra en çok yatirim yapan ülke haline geldigini ifade eden Bayasov, 300'den fazla Türk is insaninin Kirgizistan'da birçok alanda yatirimlarinin bulundugunu kaydetti.

Konusmasinin ardindan Bayasov, TÜKID Baskani Sevki Sarilar, Egemendik Türkiye Mezunlari Dernegi ile Avrasya Is Kulübüne ülkedeki yatirimlara katkilarindan dolayi Bakanligi adina tesekkür belgesi takdim etti.

Türkiye'nin Biskek Büyükelçisi Ahmet Sadik Dogan da Türkiye ile Kirgizistan arasindaki yogun karsilikli ziyaretlerin diyalogun ve stratejik is birliginin gelistiginin en büyük göstergesi oldugunu söyledi.

Dogan, Türkiye'nin Kirgizistan'da Manas Üniversitesi ve Maarif Vakfi Okulu ile egitim alaninda en büyük yatirimci haline geldigini ifade etti.

Iki ülkenin stratejik iliskilerinin bundan sonra daha da gelisecegine inancinin tam oldugunu dile getiren Dogan, TÜKID'in kurulus yil dönümünü tebrik etti.

- "Iki ülke arasinda ticareti, yatirimi ve istihdami daha fazla artirmayi amaçliyoruz"

Dernegin Baskani Sarilar da dernegin Türkiye'nin eski Biskek Büyükelçisi Cengiz Kamil Firat tarafindan kuruldugunu belirterek "Türkiye ile Kirgizistan arasindaki ticareti, yatirimi ve istihdami daha fazla artirmayi amaçliyoruz." ded

Programa Kirgizistan Disisleri Bakani Kazakbayev, Yatirimlar Bakani Bayasov, Türkiye'nin Biskek Büyükelçisi Dogan'in yani sira TIKA Biskek Program Koordinatörü Osman Usta, elçiligin ataseleri, bakanlik mensuplari, Kirgizistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Maarif Vakfi, Ahiska Türkleri Dernegi ve Egemendik Türkiye Mezunlar Dernegi yetkilileri katildi.

Kaynak: AA