Çorum'da Bu Yil Sahte Içki Üreten 39 Zanli Yakalandi

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, 2021'de polis ve jandarma ekiplerince sahte içki ürettigi iddiasiyla 39 kisi hakkinda yasal islem yapildigini bildirdi.

Çiftçi, yaptigi yazili açiklamada, halk sagligini tehdit eden, ölümlere neden olan sahte alkollü içki üretimi ve satisi ile mücadele kapsaminda yil içinde Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ekiplerince yapilan 33 operasyonda 43 bin 349 litre sahte içki ele geçirildigini belirtti.

Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce 18 operasyon yapildigini aktaran Çiftçi, su bilgileri verdi:

"Operasyonlarda 680 litre kaçak alkollü içki, 316 sise halinde 570 litre kaçak alkollü içki, 140 bos içki sisesi, kaçak alkollü içki yapiminda kullanilan anason yagi, 9 kilogram anason bitkisi, 2 viski kiti ele geçirilmistir. Meydana gelen olaylarla ilgili olarak yakalanan 19 süpheli sahis adli makamlara sevk edilmis olup, 15 sahis savciliktan serbest birakilmis, 4 sahis ise adli kontrol sartiyla serbest birakilmistir. 2021 yili içinde kaçak ve sahte alkollü içki satisi ve imalati kapsaminda 60 is yeri denetlenmistir."

Il Jandarma Komutanliginin da son bir yilda sahte içki üretimine yönelik 15 operasyon yaptigini açiklayan Çiftçi, sunlari kaydetti:

"Operasyonlarda 41 bin 299 litre kaçak sarap, 800 litre kaçak raki olmak üzere toplam 42 bin 99 litre kaçak alkollü içki ile birlikte içki yapiminda kullanilan 10 damitma sistemi, 75 kilogram anason ve 80 litre etil alkol ele geçirilmistir. Meydana gelen olaylarla ilgili yakalanan 20 süpheli sahis adli makamlara sevk edilmis olup, 1 süpheli sahis tutuklanmis, diger süpheli sahislar ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilmistir. Kaçak ve sahte alkollü içki üretimi ve satisi ile mücadele faaliyetleri araliksiz devam etmektedir."

Kaynak: AA