ABD Ulusal Güvenlik Danismani Bu Hafta Israil Ve Bati Seria'yi Ziyaret Edecek

ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan, bu hafta Israil ve Bati Seria'yi ziyaret edecek, üst düzey isimlerle bir araya gelecek.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Emily Horne'un yaptigi yazili açiklamaya göre, Sullivan bu hafta Israil ve Bati Seria'ya bir ziyaret gerçeklestirecek.

Israil'de Basbakan Naftali Bennett ve diger üst düzey yetkililer ile bir araya gelecek olan Sullivan, ABD'nin Israil'e destegini yineleyecek ve iki ülke iliskilerinin önemine isaret edecek.

Sullivan, Israilli mevkidasi Eyal Hulata ile de 4. Stratejik Danisma Grubu toplantisina es baskanlik edecek ve iki ülke arasinda son 1 yildaki iletisimi ele alacak.

Ramallah'i da ziyaret edecek Sullivan, burada Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas ile bir araya gelecek. Sullivan görüsmede ABD-Filistin baglarinin güçlendirilmesine ve hem Filistinliler hem de Israillliler için baris ve güvenligin saglanmasina yönelik adimlari ele alacak.

Sullivan'a ziyaretinde, Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Dogu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ve Yakin Dogu Iliskilerinden Sorumlu Disisleri Bakan Yardimcisi Vekili Yael Lempent de eslik edecek.

Kaynak: AA