Türk Saglik-Sen 'Zam' Konusunda Saglik Çalisanlari Arasinda Ayrim Yapilmasina Tepki Gösterdi

Türk Saglik-Sen Adiyaman Sube Baskani Nejdet Irfan Tokur, sadece doktorlara zam yapilmasiyla ilgili yaptigi basin açiklamasinda, “Tüm saglik çalisanlarinin ücretlerine zam yapilmali” dedi.

Türk Saglik-Sen  'Zam' Konusunda Saglik Çalisanlari Arasinda Ayrim Yapilmasina Tepki Gösterdi
Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin TBMM’de yaptigi açiklamada pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik bir ücret artisi yapacagini açiklamasinin ardindan Türk Saglik-Sen Adiyaman Sube Baskani Nejdet Irfan Tokur basin açiklamasi yapti.

Tokur, “Doktorlarimizin ücretlerinde artis yapilmasi zaruridir. Bu zaruret ebe, hemsire, saglik memuru, saglik teknisyeni, ATT, paramedik gibi saglik çalisanlarinin tamami için de vardir.

Tüm saglik meslek mensuplarinin ücretlerinde artis yapilmalidir. Çünkü ekonomik olarak tüm çalisanlarin ciddi kayiplari vardir. Bu durum mutlaka düzeltilmeli; kayiplar telafi edilmelidir.

Saglik hizmetleri bir ekip isidir. Ekibin büyük bir bölümü görmezden gelinemez. Zam, doktorlarimiz için de geriye kalan tüm saglik personelimiz için de gereklidir.

Türkiye Kamu-Sen olarak tüm kamu çalisanlari için ek zam talep ettigimiz ve bunu israrla vurguladigimiz bir dönemde saglik çalisanlarinin arasinda yapilacak bir ayrimi kabul etmemiz mümkün degildir. Ayrimcilik yapilarak, çalisma barisi bozularak bir yere varilamaz.

Yapilmasi gereken tek sey, tüm saglik çalisanlari için geçerli, makul ve kapsayici bir artistir. Sayin Bakan bunun hayata geçmesi için çaba sarf etmeli, tüm saglik çalisanlarini sevindirecek bir müjde vermelidir” dedi.

Kaynak: İHA