Kütahya'da 46 AFAD Gönüllüsüne Sertifikalari Verildi

Kütahya’da, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Baskanliginin "Gönüllülük Sistemi'ne" katilarak egitimlerini tamamlayan 46 kisiye sertifika ve kimlikleri düzenlenen törenle verildi.

Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi tarafindan hayata geçirilen “AFAD Gönüllülük Projesi” kapsaminda, Kütahya Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünce düzenlenen programlarla pratik ve teorik egitimlerini tamamlayan AFAD gönüllüleri sertifikalarini düzenlenen törenle aldi.

Vali Ali Çelik, törende yaptigi konusmada, 2 bin 871 AFAD gönüllüsünden 46’sinin destek AFAD Gönüllüsü Modülünü tamamladigini, 65 gönüllünün ise egitimlere devam ettigini söyledi.

Gönüllülügün hem bireysel hem de toplumsal anlamda önemine dikkati çeken Çelik, söyle devam etti:

“Afetin oldugu andan itibaren onunla nasil mücadele edecegimiz ya da içinden çikacagimiz bizim donanimimizla, bilgi birikimimizle alakali. Bireysel anlamda bu yetkinlige ulasmis olmak da aslinda bir sans. Dolayisiyla sizlerin bu yetkinlikleri kazanmis olmasi hem bireysel anlamda sizlerin bir sansi hem de toplum olarak, ülke olarak, devlet olarak bizlerin sansi. Sizin göstermis oldugunuz bu iyi niyetin, gönüllülük ruhunun her yastan vatandasimiza sirayet edecegini, bu mücadelenin bir tarafinda yetkinligi ve sayisi artmis gönüllüler ordusuyla yer alacaginizi umut ediyorum.”

AFAD gönüllü basvurularinin her geçen gün arttigini belirten AFAD Gönüllü ve Bagisçi Iliskileri Dairesi Baskani Akif Can ise sunlari kaydetti:

“AFAD gönüllü basvurularimiz 410 binin üzerinde. 2021 yilini, egitimini almis 5 bin 661 AFAD gönüllüsüyle tamamlamis olacagiz. Afet farkindaligi ve gönüllügü yayginlastirmayi, vatandaslarimizin afet öncesi, sirasi ve sonrasinda yapilmasi gereken dogru davranislari ögrenmelerini istiyoruz. 2022 hedefimiz diger bakanlik ve kuruluslarla ilgili çalismalarimizi yürütmek hem de destek AFAD gönüllü sayimizi daha da artirmak.”

Konusmalarin ardindan egitimlerini tamamlayan gönüllülere sertifika, kimlik ve acil durum çantalari takdim edildi.

Törene, Çelik ve Can’in yani sira Vali Yardimcisi Aydin Börü ve AFAD Kütahya Il Müdürü Ahmet Ali Artun katildi.

Kaynak: AA