Irlanda'da Artan Omicron Vakalari Nedeniyle Yeni Kisitlamalar Getirildi

Irlanda'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) omicron varyantinin yayilimini yavaslatmak amaciyla getirilen yeni kisitlamalar kapsaminda restoranlar, barlar, paket ve dagitim servisleri saat 20.00'de kapanacak ve bu saatten sonra iç mekan etkinligi yapilmayacak.

Ülkede son dönemde artan omicron vakalarinin endiseye yol açmasinin ardindan yeni tedbirler getirildi.

Bu kapsamda konuk agirlama mekanlari, restoranlar, barlar, paket ve dagitim servisleri yerel saatle 20.00'de kapanacak ve bu saatten sonra hiçbir iç mekan etkinligi düzenlenmeyecek.

Dügünler saat 20.00'den sonra yapilabilecek ancak 100 kisiyle sinirli tutulacak.

Spor etkinliklerine katilmasina izin verilen seyirci sayisi, maksimum 5 bin kisi olmak üzere yüzde 50 kapasiteyle sinirlandirilacak.

Önlemler, 19 Aralik Pazar günü baslayacak ve 30 Ocak'a kadar sürecek.

- "Yeni varyant, Irlanda'daki hastaneler için önemli tehdit olusturabilir"

Irlanda Basbakani Micheal Martin, ülkede artan omicron vakalarina iliskin yaptigi açiklamada, salgin kontrol edilmezse yeni varyantin, Irlanda'daki hastaneler için önemli bir tehdit olusturabilecegi degerlendirmesinde bulundu.

Ülkede son günlerde yeni vakalarin üçte birinden fazlasinin yeni varyanttan kaynaklandigini söyleyen Martin, "(Omicron) Tüm yas gruplarina o kadar saldirgan sekilde yayiliyor ki bugüne kadar gördüklerimizden çok daha fazla bir oranda enfeksiyon görme ihtimalimiz var. Bu kadar ciddi." ifadelerini kullandi.

Irlanda’da son 24 saatte 3 bin 628 Kovid-19 vakasi tespit edildi.

Kaynak: AA