3. Türkiye-Afrika Ortaklik Zirvesi'nde Türkiye-Libya Egitim Is Birligi Mutabakati Imzalandi

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer: ''Güçlü bir Libya'nin insasi için egitime dair her alanda is birlikleri gelistirmeye hazir oldugumuzu söylemek isterim'' ''Bu anlamda, mesleki ve teknik egitim alanindaki tecrübelerimizin aktarilmasina öncelik verilmesi gerektigi kanaatindeyim''.

3. Türkiye-Afrika Ortaklik Zirvesi kapsaminda Türkiye ile Libya arasinda egitim alaninda mutabakata imza atildi.

Mutabakat, Istanbul Kongre Merkezi'nde zirve kapsaminda bir araya gelen Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ile Libya Milli Birlik Hükümeti (MBH) Egitim Bakani Musa El-Magrif tarafindan imzalandi.

Bakan Özer, burada yaptigi konusmada, Türkiye'nin Libya ile 500 yili asan tarihi, köklü ve çok yönlü özel münasebetleri bulundugunu söyledi.

Ortak maziden alinan güç ve ilhamla iki ülke iliskilerini her alanda ilerletmeye yönelik iradelerinin tam oldugunu dile getiren Özer, "Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in Libya ile iliskilerimize ne denli önem verdigi malumunuzdur. Güçlü bir Libya'nin insasi için egitime dair her alanda is birlikleri gelistirmeye hazir oldugumuzu söylemek isterim. Bu anlamda, mesleki ve teknik egitim alanindaki tecrübelerimizin aktarilmasina öncelik verilmesi gerektigi kanaatindeyim." dedi.

MBH ile is birligi içinde gerçeklestirilecek faaliyetlerle her iki ülkenin egitim alaninda önemli kazanimlar elde edecegine inandigina vurgu yapan Özer, egitim iliskilerini daha ileri boyuta tasiyacak mutabakat zaptinin hayirli olmasini temenni etti.

Özer, kardeslik ve karsilikli güven üzerine dayanan iliskilerin egitim alaninda önümüzdeki dönemle birlikte daha da derinlesecegine inandigini sözlerine ekledi.

MBH Egitim Bakani Musa El-Magrif de Türkiye'nin Libya'nin istikrari için önemli bir ülke oldugunu ve Türkiye ile her türlü is birligine açik olduklarini ifade etti.
Kaynak: AA