GPS'le Takip Ettigi Kizini Öldüren Babaya Agirlastirilmis Müebbet Cezasi

Balikesir’in Havran ilçesinde 2019 yilinda, aracina küresel konumlama sistemi (GPS) cihazi takarak izledigi doktor kizini silahla öldüren babaya yargilandigi davada agirlastirilmis müebbet cezasi verildi.

GPS'le Takip Ettigi Kizini Öldüren Babaya Agirlastirilmis Müebbet Cezasi
Balikesir’in Havran ilçesinde 27 Haziran 2019’da Antalya’dan annesinin yanina gitmek üzere 2 arkadasiyla yola çikan pratisyen hekim Gülnur Yilmaz’in kullandigi otomobile GPS cihazi takarak takip eden babasi Mustafa Ali Yilmaz, 3 kez otomobiliyle çarparak kizinin aracini yol disina çikarmis, esi Gülden Yozgatli’nin yerini soran Mustafa Ali Yilmaz, cevap alamamasi üzerine kizina 5 el ates etmisti. Sonra arkadaslarindan da esinin yerini ögrenemeyen Mustafa Ali Yilmaz, kizinin kafa bölgesine tabanca ile çok sayida ates etmis, Gülnur Yilmaz olay yerinde yasamini yitirmisti.

Durusmada mütalaasini veren savci, sanigin "canavarca hisle alt soydan akrabayi kasten öldürmek" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilmasi talebinde bulundu.

Burhaniye 1’inci Agir Ceza Mahkemesi’nde durusmaya SEGBIS ile katilan tutuklu baba Mustafa Ali Yilmaz ise olayi tasarlamadigini, canavarca hisle hareket etmedigini, kizini sevdigini ve olayin aniden gelistigini ileri sürdü. Taraflari son kez dinleyen mahkeme heyetince sanik Yilmaz’a öz kizini tasarlayarak canavarca bir hisle öldürmekten indirimsiz agirlastirilmis müebbet hapis, Gülnur Yilmaz ile birlikte ayni araçta bulunan 2 arkadasini yaralama suçundan 2’ser kez 15 ay, ayrica evindeki ruhsatsiz silahlar için de 2 yil 6 ay hapis cezasi verildi.

Mahkeme çikisinda açiklama yapan anne Gülden Yozgatli, "Almasi gereken bulmasi gerek ceza buydu. Sürpriz yasamadigim için çok mutluyum. Bittigi için çok mutluyum. Artik kendime dönebilecegim, tamam artik düsünmeyecegim. Bu gece ilk defa rahat uyuyacagim. Bir anne olarak bundan sonra yapabilecegim bana vazife olan, üstüme düsen görev neyse onu tamamladigimi hissediyorum, düsünüyorum. Bunu yalniz yapmadim. Avukatim Berna hanim, tüm dernekler ve burada bulunan tüm arkadaslarimla beraber biz bu yolda yürüyoruz. 2,5 yildir beni hiç yalniz birakmadilar" dedi.

Gülden Yozgatli’nin Avukati Berna Mentes, "Bu açidan karari çok olumlu buluyoruz. Araçta bulunan diger 2 kisi yönünden de yaralama suçundan 2’ser kez 15 ay hapis cezasi verildi.

Araçla arkadan çarptigi için araç silah sayildi. Silahla yaralama suçundan ceza almis oldu. Ayrica evinde bulunan ruhsatsiz silahlardan dolayi da 2 yil 6 ay ceza verildi.

Biz karari olumlu karsiliyoruz. Çünkü hiçbir indirim yapilmadan bu ceza verildi.

Bu açidan diger kadin cinayeti dosyalarinda da emsal olmasini umuyoruz" dedi.

Kararin temyiz yoluna açik oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA