YÖK Baskani Özvar Açiklamasi 'Türkiye, Çeyrek Milyon Uluslararasi Ögrencimize Ev Sahipligi Yapiyor'

Yüksekögrenim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, Dicle Üniversitesinde uluslararasi ve sporcu ögrencilerle bir araya geldi. YÖK Baskani Prof. Dr. Özvar, “Türkiye, çeyrek milyon uluslararasi ögrencimize ev sahipligi yapiyor” dedi.

YÖK Baskani Özvar Açiklamasi 'Türkiye, Çeyrek Milyon Uluslararasi Ögrencimize Ev Sahipligi Yapiyor'
Diyarbakir Dicle Üniversitesine gelen YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, uluslararasi ve Türk sporcu ögrencilerle bir araya geldi. Ögrencilerle sohbet edip açiklamalarda bulunan Özvar, Türkiye, uluslararasi ögrenciler için cazip bir destinasyon, bir varis noktasi oldugunu ve dünyanin yüksekögrenim alaninda yildizi parlayan ülkelerden bir tanesi oldugunu ifade etti.

Türkiye, uluslararasi ögrenciler için cazip bir destinasyon bir varis noktasi oldugunu belirten YÖK Baskani Özvar, yüksekögrenim egitimlerini tamamlayabilecekleri, burada yetisebilecekleri çok önemli bir merkez oldugunu kaydetti.

Özvar, “Son yillarda dünyanin yüksekögrenim alaninda yildizi parlayan ülkelerden bir tanesi. Türkiye’deki yüksekögretim kurumlari bir bütün olarak dünyada rekabetçi bir egitim veren kurumlardir. Türkiye’de 200’ün üzerinde Yüksek Ögretim Kurumu var. Bu kurumlarda 250 bini bulan uluslararasi ögrencimiz var. Çeyrek milyon ögrencimize Türkiye’de ev sahipligi yapiyoruz. Diyarbakir’imizin bu güzide üniversitesinde çok sayida uluslararasi ögrencilerimizin ögrenim görmüs olmasi bizler açisindan da fevkalade önemli” dedi.

Prof. Dr. Özvar, kentteki temaslari kapsaminda, beraberinde YÖK Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Naci Gündogan ve Prof. Dr. Ömer Açikgöz ile DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ile ögrencilerle bir araya geldi.
Kaynak: İHA