Vizyoner 21 'Fark Et' Konu Basligiyla Istanbul'da Düzenlenecek

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Karadeniz Eregli Baskani Abdülkadir Çinar, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilecek olan “Vizyoner 21” programina iliskin bilgilendirme yapti.

Vizyoner 21 'Fark Et' Konu Basligiyla Istanbul'da Düzenlenecek
Bu yil dördüncüsü düzenlenecek olan ve “Bir kisiyi degistirmek için gerekli olan, onun farkindaligini degistirmektir” fikrinden yola çikan MÜSIAD Vizyoner, 2021 yilinin zirve basligini “Fark Et” olarak belirledi. Prof. Dr. Temel Kotil’den Prof. Dr. Kemal Sayar’a, Prof. Dr. Sadettin Ökten’den Steven Young’a kadar Türkiye ve dünyadan çok önemli konuklarin yer alacagi MÜSIAD Vizyoner’21, 22 Aralik’ta Haliç Kongre Merkezi’nde gerçeklesecek.

Baskan Abdülkadir Çinar, Haliç Kongre Merkezinde 21-22 Aralik 2021 tarihlerinde gerçeklestirilecek, Vizyoner’21 programina ilgi duyan tüm vatandaslari davet ettiklerini açikladi.

Çinar açiklamasinda su ifadelere yer verdi; “2015 yilindan bu yana her iki yilda bir düzenlenen MÜSIAD Vizyoner programimiz; Türkiye’deki is insanlarini bilgilendirme, gelecege hazirlama ve güven odakli is baglantilari gelistirmelerine yardimci olma amaciyla toplum yararina gerçeklestirdigimiz bir etkinlik. Ülkemizin kalkinmasi, dünya gündeminde söz sahibi bir ülke olmasi, toplumsal düzeyde bir bilinç ve farkindalik olusturulmasi amaciyla düzenlenen programimiz, gelecegimizin dönüsüm ve gelisimine çözüm önerileri getirmeyi hedefliyor. MÜSIAD Vizyoner ile is ve ekonomi dünyasina yeni bir rota çizerken, alaninda uzman isimleri agirlayarak profesyonel is dünyasinda farkindalik olusturmayi amaçliyoruz. Vizyoner’21 geçmisi bildigimiz, bugünü anladigimiz ve gelecegin dünyasini öngörme aksiyonundan yola çikarak içinde yasadigimiz dünyayi her anlamda “Fark Etme” gayesi tasimaktadir. Dijitali Fark Et, Iklimi Fark Et, Girisimi Fark Et, Dönüsümü Fark Et diyerek bugünü birlikte anlamayi, yasadigimiz dünyayi anlamlandirmayi ve “Fark Et” diyerek yarinlara yeni bir yol çizmeyi amaçlamaktadir. Bu amaçla “Bir kisiyi degistirmek için gerekli olan, onun farkindaligini degistirmektir“ fikrinden yola çikilarak MÜSIAD Vizyoner’in, 2021 yili zirve basligi “Fark Et” olarak belirlendi.”

“Fark etmek, gelecegi insa etmektir”

Teknoloji, dijital, global, inovatif gibi kavramlarin artik hayatimizin ayrilmaz bir parçasi haline geldigini ve etkilerinin yasamimiza yansidigini ifade eden Baskan Çinar, bu etkilerin de hepimizin yeni kurulan dünya düzenini fark etmemize araci oldugunu vurguladi. Çinar açiklamasinin devaminda sunlari dile getirdi; “MÜSIAD Genel Merkezimiz tarafindan bu iç görü ile Vizyoner 2021 yili programimizin basligi “Fark Et” olarak belirlendi. Çünkü her sey fark ederek baslar ve fark etmek gelecegi insa etmek demektir. Unutulmamasi gerekir ki gelisen, dönüsen çag artik her seyi fark etmemizi istiyor. Ülkeler inovatif farkliliklari ile öne geçiyor, markalar en farkli pazarlama taktikleri ve dönüsümleri ile müsterilerine ulasiyor. Aslinda günümüzde fark eden basariyor. ticarette basariyor, dijitalde basariyor, inovasyonda basariyor, dönüsümde basariyor, saglik alaninda basariyor; kisacasi fark eden insan yeni kurulan dünya düzeninin basrolünde yerini aliyor. Bizler de MÜSIAD ailesi olarak, ülkemizin küresel arenada basrolde olmasini istiyoruz, bu nedenle de Fark Et diyoruz”

“Aralik’ta iklim manifestomuz açiklanacak”

Genel Merkez tarafindan, daha güçlü, sürdürülebilir, üretken ve daha aydinlik bir Türkiye hedefi için MÜSIAD Vizyoner’21’de bambaska bir iddia ortaya konacagini anlatan Çinar, Paris Iklim Anlasmasi, iklim krizi ile mücadele kapsaminda bir dizi uygulama ile is dünyamiza önemli sorumluluklar yükledigini ifade etti.

Bu kapsamda MÜSIAD olarak üzerlerine düsen sorumlulugun farkinda olduklarini belirten Çinar “Sürdürülebilir enerji ve yenilenebilir enerji dönüsümleri hedefimizde olacak. Sadece yenilenebilir enerji seçeneklerine degil, yesil, karbonsuz enerji de gündemimizde olacak. Gelecek nesillere daha güzel, saglikli ve temiz bir dünya birakabilmek için MÜSIAD olarak çözümler üretmeye devam edecegiz. Genel Merkezimizde Enerji ve Çevre Sektörü Kurulumuz ve çok kiymetli akademisyenlerimiz ile Türkiye’nin iklim hedeflerine ulasmasi için, danisma kurulumuz olusturuldu. Iklim ile ilgili manifestomuz, yapilacak çalistaydan çikan önergeler ile 22 Aralik’ta Vizyoner Programimizda paylasilacak” dedi.



“Türkiye ve dünyadan ünlü isimler Vizyoner 21’de”

‘Degerlerimizi Fark Et’ özel panel basligi altinda Türkiye ve dünyadan önemli isimlerin zirvenin konugu olacagini vurgulayan Çinar açiklamasinin devaminda su sözlere yer verdi; “Is dünyasinin öncü isimlerinden Prof. Dr. Temel Kotil ve Steven Young, Yemen halki tarafindan kendisine "Demir Kadin" ve "Devrimin Anasi" adi verilen, 2011 Nobel Baris Ödülü sahibi Tawakkol Karman, psikiyatri konulu çok sayida kongre ve sempozyumda konusmalar yapan yazar, Psikiyatrist Profesör Doktor Kemal Sayar; sehir ve medeniyet, özellikle de Islâm medeniyeti konularindaki konusma ve çalismalari ile taninan Profesör Doktor Sadettin Ökten ve birçok degerli panelist zirvede yerlerini alacaklar. Vizyoner’21 Fark Et Zirvesinde start-up projeleri de degerlendirilirken ayni zamanda dijital sanat eserleri olarak bilinen NFT sergisi de etkinlik alaninda yer alacak. Birbirinden farkli sanat eserleri dijital olarak sergilenecek, gelen tüm ziyaretçiler için kültürel bir sölen olusturacaktir. Is ve akademi dünyasindan 5 binin üzerinde katilimciya ev sahipligi yapacak zirve 22 Aralik Çarsamba günü Haliç Kongre Merkezinde gerçeklestirilecek. 15 Aralik Çarsamba gününe kadar https://www.musiadvizyoner.org/kayit/ web sayfasi üzerinden ücretsiz kayit yapilabilecek programa, ilgi duyarak katilim saglamak isteyen tüm vatandaslarimizi bekliyoruz.”
Kaynak: İHA