Uludag'da Yarim Metre Kar Sevinci...Bu Yil Rus Ve Ukraynali Turist Yagacak

Uludag’da dün aksam saatlerinde baslayan yogun kar yagisi sonucu kar kalinligi 50 santimetreye ulasti. Yilbasina sayili günler kala otellerdeki rezervasyon sayilari yüzde 70’lere ulasti. Bu yil Rusya, Ukrayna, Polonya ve Moldovya’dan 30 Aralik itibariyle yüzlerce turistin uçakla gelecegi ögrenildi. Dün gece kisa süreli kapanan yol karayollari ekiplerinin canla basla çalismasi sonucu açildi. Kar küreme ve tuzlama ekipleri 24 saat görev yaparken, zincirsiz ve kar lastigi olmadan zirveye çikisa izin verilmiyor.

Uludag'da Yarim Metre Kar Sevinci...Bu Yil Rus Ve Ukraynali Turist Yagacak
Kis turizmin en önemli merkezlerinden biri Uludag’da dün aksam saatlerinde baslayan yogun kar yagisi ve tipi sonucu kar kalinligi 50 santimetreye ulasti. Dün geceden itibaren hiç durmadan araliksiz çalisan Karayollari ve Bursa Büyüksehir Belediyesine bagli ekipler Uludag’in gece kapanan yollarini açti. Bu yil erken gelen kar yagisiyla birlikte otellerin sezona 17 Aralik’ta baslayacagi ögrenildi. Geçen sezonu pandemi sebebiyle sönük geçiren zirvede bu yil 15 gün erken düsen kar otel isletmecilerinin yüzünü güldürdü. Birçok otel sezon hazirliklarini tamamlayip yil basi öncesi rezervasyon almaya basladi.

Monte Baia Otelin genel Müdürü Erdem Basarir, Uludag’in bu yil muhtesem bir kisa basladigini belirterek, ’’Son 4-5 yildir maalesef yislbasindan 4-5 gün önce kar yagiyordu. Yilbasini karsiz geçirdigimiz yillarimizda oldu. Ama bu yil gördügünüz gibi 50 santimetreye yakin karimiz var. Uludag’da önümüzdeki 3 gün boyunca da kar yagisi bekleniyor. Özellikle önümüzdeki hafta asiri kar yagisi gözüküyor. Yilbasinda bol karli olarak misafirlerimizi bekliyoruz. Son bir haftadir 20 ile 30 oda arasinda rezervasyon alirken, kar yagisiyla birlikte günlük 70-80 oda sayina ulasti. Bu durumda hem Uludag’daki otelcilerimizi, hem de misafirlerimizi mutlu etmeye yetiyor’’ dedi.

Uludag’a ilk uçak 30 Aralikta iniyor

Bu yil Uludag’da yeni bir projeye imza atacaklarini belirten Basarir, ’’Otel yönetimi olarak Ege’de çalistigimiz bir organizasyon firmasi araciligiyla yaptigimiz bir projemiz var. Bununla alakali son bir kaç yildir arastirma içerisindeydik, Uludag’a uçak indirebilir miyiz diye. Geçen yil bunun imzasini attik. Aralik sonunda baslayarak Mart ayinin sonuna kadar, her hafta 190 kisilik uçakla gelecek olan misafirlerimizi otelimizde agirlayacagiz. Hafta sonlari özellikle iç pazarlamadan dolayi yogunluk bulunmaktaydi. Hafta içi pazartesi günü misafirlerimiz otelimize giris yaparak, cuma günü çikis yapacak. Misafirlerimizi Uludag’da en güzel sekilde agirlamak istiyoruz. Buna istinaden de, Rusya, Ukrayna ve Moldovya pazariyla görüsmelerimiz var. Önümüzdeki yillarda, özellikle bu pazarlara yönelik görüsmeler yapacagiz. Inaniyorum Uludag’in yüzünü biraz daha degistirecegiz. Sadece iç pazar degil, dis pazari da Uludag’a getirecegiz’’ dedi.

Kar lastigi ve zincirsiz Uludag’a girislere izin verilmiyor

Diger yandan kontrollerini artiran jandarma ekipleri, Uludag Milli Parklar Bölgesine kis lastigi ve zinciri olmayan araçlarin çikmasina izin vermiyor.

Uludag’da jandarma ekipleri araçlarina zincir takmayan sürücüleri geri çevirdi. Yollarin kapanmamasi için Karayollari 14.bölge müdürlügü 143. Sube’ye bagli ekipler, Uludag’da yolun kapanmamasi için araliksiz sekilde kar küreme araçlari ve tuzlama araçlari ile çalismalarini sürdürüyor.

Dün gece tipi ve siddetli yagan kar nedeniyle Uludag yolu da 15’inci kilometreden itibaren karla kaplandi. Karayollari 143. Sube Sefligi 4 küreme araci, 2 Rotatif kar püskürtme makinesi ve yükleyici kepçe ile yollarin kapanmamasi için küreme ve tuzlama calismalarini sürdürüyor. Uludag’a çikan yollarda herhangi bir kapanma söz konusu olmadigi ögrenildi.
Kaynak: İHA