TPAO Genel Müdürü Bilgin, AA'nin 'Yilin Fotograflari' Oylamasina Katildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortakligi (TPAO) Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Anadolu Ajansi tarafindan düzenlenen "Yilin Fotograflari" oylamasina katildi.

Bilgin, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içinde ve disinda çektigi fotograflari makaminda inceledi.

Haber kategorisinde Aytaç Ünal'in "Ilk kadin taarruz helikopteri pilotu", yasam kategorisinde Izzet Mazi'nin "Ogullarinin emaneti Atmaca" baslikli fotograflarini seçen Bilgin, spor kategorisinde ise Muhammed Said'in "Savasin yikamadigi hayaller" karesine oy verdi.

Bilgin, tercihlerine iliskin olarak, kendisinin de uçak mühendisi oldugunu ve havaciliga ilgisinin devam ettigini, haber kategorisinde Türkiye'nin ilk kadin taarruz helikopter pilotu olarak tarihe geçen Pilot Komiser Yardimcisi Özge Karabulut'un fotografini seçtigini söyledi.

Yasam kategorisinde de çok etkileyici fotograflarin bulundugu ifade eden Bilgin, Zeytin Dali Harekati bölgesindeki bir üsse yönelik terör saldirisinda sehit düsen Veteriner Uzman Çavus Ahmet Akdal'in birlikte görev yaptigi ve ayni saldirida yaralanan mayin arama köpegi Atmaca'nin fotografindan etkilendigini kaydetti.

Bilgin, hayallerin sinir tanimadigina isaret ederek, spor kategorisinde Suriye'nin Halep ilinde Bessar Esed rejiminin saldirilarinda hasar gören yikik binada boks antrenörlügü yapan Ahmet Devvara ve egittigi gençlerin fotografini tercih ettigini bildirdi.

TPAO Genel Müdürü Bilgin, fotograflara emek veren tüm AA çalisanlarina tesekkür etti.

Kaynak: AA