Sodexo, KOBI'lerin Ve Yemek Sektörünün Dijitallesmesine Katki Sagliyor

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, sundugu hizmetlerle yemek sektörünün, sirketlerin ve KOBI'lerin dijitallesme yolculugunda çözüm ortagi oluyor.

Sodexo açiklamasina göre, Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, gelistirdigi dijital ürünler, genis hizmet agi ve girisim ekosistemiyle is süreçlerini dijitallestirmek isteyen isletmelerin ihtiyaçlarina yönelik yenilikçi hizmetler sunuyor.

Sodexo, üye is yerleri için yatirim yaptigi akilli kurye takip yazilimi "HemenYolda" ile yemek siparislerinin canli olarak takip edilebilmesini sagliyor. Sodexo üye is yerlerine kurye ekiplerini sahada verimli bir sekilde yönetme imkani sunan HemenYolda sayesinde siparis hacimlerini büyüten restoranlar, paket servislerinde siparis adedini salgin öncesi döneme göre yüzde 42 arttirdi.

- "Mobil kart kullanimi yüzde 44 artti"

Açiklamada görüslerine yer verilen Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri Üye Genel Müdür Yardimcisi Ersoy Bayraktar, sektörün en kapsamli hizmet agina sahip marka olarak tüm ekosistemin dönüsümü için önemli adimlar attiklarini bildirdi.

Günlük yasantinin mobil ve esnek bir dünyaya dönüstügünü belirten Bayraktar, "Sodexo olarak Türkiye genelinde her gün 20 binden fazla müsterimize, 80 binden fazla üye noktamiz ile 1 milyondan fazla kullanicimiza ulasiyoruz. Is ortaklarimizin yükünü arttiran ve zaman kaybettiren durumlar is verimliligini etkiliyor. Dijitallesen çözümlerimizle tüm bu ihtiyaç ve sorunlari adreslemek öncelikli hedefimiz oldu." ifadelerini kullandi.

Salgin dönemi gibi zor bir dönemde KOBI'ler basta olmak üzere üye is yerlerinin dijitallesme süreçlerini hizlandirarak verimliligini artiracak, onlara yeni satis kanallari yaratacak ve esneklik saglayacak bir dizi yeniligi hayata geçirdiklerini aktaran Bayraktar, "Online alisveris üye agimizi olusturduk ve genislettik. Üyelerimiz için akilli telefonlari POS cihazina dönüstüren Cep POS'u lanse ettik. Bu dönüsüm sonucunda kullanim oranlarimiz mobil kartta 44, online alisveriste 40, mobil ödemede ise 17 kat artti." degerlendirmesinde bulundu.

- "Mobil cihazlar POS cihazina dönüstü"

Ersoy Bayraktar, temassiz ödeme bilincinin artmasiyla dijital çözümlerin vazgeçilmez hale geldigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Restoranlar, paket servis is hacimlerini verimli operasyonlar ile büyütmenin önemini gördüler ve mümkün oldugunca süreçlerini ve hizmetlerini dijitallestirmeye basladilar. Sodexo'nun 80 bin noktadan olusan üye is yeri aginin temassiz, hizli ve kolay ödeme alabilmesi için akilli telefonlari POS cihazina dönüstürecek bir uygulama gelistirdik. Cep POS çözümümüzü üyelerimize hizli ve ücretsiz sekilde sunuyoruz. Böylece üye restoranlarimiz akilli telefonlar üzerinden hijyenik ve temassiz bir sekilde ödeme aliyor, fiziksel POS cihazi ihtiyaci ortadan kalkiyor. Bu hizmetimiz sayesinde bugüne dek dijitallesen islemlerden 60 bin metrelik kagit tasarrufu yapilmasini saglayarak dogamiza da katkida bulunduk."

- "Üye agimizin yüzde 50'sini organik gida üreticileri olusturuyor"

Tüketici aliskanliklari ve yeme içme trendindeki degisiklikleri hizlica fark ederek aksiyon aldiklarini belirten Bayraktar, "Sundugumuz hizmetleri gelistirirken gerekli veri setlerini kurup senaryolarimizi insa ediyoruz. Bu dönemde saglikli beslenme ve online alisveris tüketiciler için odak haline geldi. Bu dogrultuda organik gida üreticilerini müsterilerimizle bulusturduk. Toplam online üye agimizin yüzde 50'sini organik gida üreticileri olusturuyor. Böylece mobil uygulamamiz üzerinden Türkiye'nin dört bir yaninda bulunan girisimci ve üreticilere yeni bir satis kanali açiyoruz, farkli mecralardaki iletisimlerimizle üye isletmelerimizi destekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA