Sivas'ta 'Bungalov Tatil Köyü' Kurma Çalismasi Sürüyor

Belediye Baskani Hilmi Bilgin: 'Bölgeye kazandirdigimiz Altinkale, çadir kent ve bungalov evler ile insallah Sicak Çermik'i tatil köyü hüviyetine getirecegiz ve Sivas'i dünyaya daha güzel tanitmis olacagiz'.

Sivas Belediyesinin Sicak Çermik bölgesinde hayata geçirecegi "bungalov tatil köyü" projesi kapsaminda 22 bungalov evin yapiminin sürdügü belirtildi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Belediye Baskani Hilmi Bilgin, bölgede devam eden çalismalari inceledi.

Projenin Sicak Çermik'e deger katarak turizme katki saglayacagini vurgulayan Bilgin, "Bungalov evler ile Sicak Çermik, Sivas'in parlayan yildizi olacak." ifadelerini kullandi.

Termal, saglik ve doga turizmi açisindan önemli bir yere sahip olan Sicak Çermik Kaplicasi'nin son yillarda yapilan devlet ve özel sektör yatirimlari ile cazibe merkezi haline gelmeye basladigina dikkati çeken Bilgin, içerisinde termal suyun da bulundugu evlerin insaat çalismalarinin yüzde 50 seviyesine ulastigini belirtti.

Bilgin, gelecek yaz sezonunda 22 bungalov evin hizmete girecegini, yaklasik 18 milyon liraya mal olacak projenin ikinci etabinda ise ev sayisinin 50'ye çikarilacagini kaydetti.

Sicak Çermik'in Sivas'in önemli turizm bölgelerinden birisi oldugunu aktaran Bilgin, söyle devam etti:

"Bu bölgeye kazandirdigimiz Altinkale, çadir kent ve bungalov evler ile insallah Sicak Çermik'i tatil köyü hüviyetine getirecegiz ve Sivas'i dünyaya daha güzel tanitmis olacagiz. Sicak Çermik'te belediyemize ait otelimiz var, yine aquapark projesi de tamamlandi. Pandemiden dolayi hizmete açamadik ama insallah ortam biraz daha normallesince hizmete sunacagiz."
Kaynak: AA