Samsun'daki Kazada Esiyle Birlikte Ölen Imam Amasya'da Defnedildi

Samsun’da agaca çarpan otomobilde 2 yillik esi ögretmen Edanur Akbulut(25) ile birlikte hayatini kaybeden imam Mahmut Akbulut (30) memleketi Amasya’nin Suluova ilçesine bagli Saluca köyünde defnedildi. Edanur Akbulut da Ordu Ünye’de topraga verildi.

Samsun'daki Kazada Esiyle Birlikte Ölen Imam Amasya'da Defnedildi
30 yasinda hayatini kaybeden imamin cenaze namazini kildiran Amasya Müftüsü Durmus Ayvaz, “Hocamiz çok genç yasinda görevini ifa ederken elim bir kaza sonucu Hakk’in rahmetine kavusmustur. Tabii ki o bir sehittir. Görev sehidi, Kur’an sehidi. Onunla beraber bu insanligin evlatlarina hizmet eden merhume esi de ayni kaderi paylasmis. Ikisi de sehadet serbetini içmislerdir” diye konustu.

Cenazeye Akbulut’un babasi Saadettin Akbulut ve kardesleri ile çok sayida kisi katildi.

Kaza, önceki gün sabah saatlerinde Samsun’un Canik ilçesi Devregis Mahallesi Atatürk Bulvari üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, plakasi ve sürücüsü tespit edilemeyen bir otomobil, Mahmut Akbulut idaresindeki 34 TJ 1421 plakali otomobile çarpti. Kazaya karisan otomobil kaçarken, Mahmut Akbulut idaresindeki otomobil yoldan çikarak refüjdeki agaca çarpip hurdaya döndü. Aracin içinde sikisan Mahmut Akbulut ile esi Edanur Akbulut olay yerinde hayatlarini kaybetti. Ölümlü kazaya karisarak kaçan otomobil sürücüsü Yunus Emre Ç. (22) daha sonra polis merkezine teslim olmustu.
Kaynak: İHA