'Sadece Kadin' Konyaalti'nda Sahnelendi

Konyaalti’nda kadina yönelik siddetle mücadele kapsaminda ‘Sadece Kadin, Asla Yalniz Yürümeyeceksin’ adli tiyatro oyunu sahnelendi.

'Sadece Kadin' Konyaalti'nda Sahnelendi


Konyaalti Belediyesi, ‘Kadina yönelik siddetle mücadele’ kapsaminda, Gözde Dinçer ve Yavuz Kagan Gültekin’in yazdigi ‘Sadece Kadin’ tiyatro gösterisine ev sahipligi yapti. Banu Güngör Inal, Merve Nur Türkan, Burçak Bilgili ve Murat Inal’in rol aldigi oyun Nazim Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde sahnelendi. Kadina siddeti ele alan oyunu, Konyaalti Belediye Baskan Yardimcisi Tugba Erke Bostan ve Konyaalti sakinleri izledi.

“Egitimli kadin da siddet görüyor”

Sadece Kadin oyununun ekip sorumlusu Pinar Koyuncu, kadina siddetin ülkenin kanayan yarasi oldugunu söyledi.

Oyunun, kadina siddetle alakali bir sosyal sorumluluk projesi oldugunu söyleyen Koyuncu, “Farkli sosyal, kültürel ve egitim düzeyinde olan üç kadinin hikayesi. Siddet sadece iyi egitim almamis kisilerin basina gelmiyor. Egitimli ve kariyerli insanlarin basina da gelebiliyor. Oyunda, psikolojik siddet gören bir kadin, küçük yasta tecavüze ugrayip, töre adi altinda evlendirilen bir kiz çocugu ve siddet gören iyi egitimli bir kadinin ölümle sonuçlanan hikayeleri yer aliyor. Biz, siddete maruz kalan kadinin neler hissettigini izleyiciye anlatmaya çalistik” dedi.

Kadina yönelik yapilan benzetmelerin de oldukça rahatsiz edici oldugunu belirten Koyuncu, “Kadin annedir, çiçektir, kardestir, melektir gibi benzetmeleri dogru bulmuyoruz. Kadin sadece kadindir ve özellikle siddet gören kadinlarin hissettikleri duygular hep aynidir demek istedik” diye konustu.

Kaynak: İHA