Sadece Bir Gece Kalmak Için Annesini Alarak Köye Gelmisti Ama Son Geceleri Oldu

Trabzon’un Besikdüzü ilçesinde sobadan çikan karbonmonoksit gazindan zehirlenen anne ve oglu hayatini kaybetti. Trabzon’da yasadigi ögrenilen anne ve oglunun sadece bir gece kalmak için köye geldikleri ve yaktiklari sobadan sizan gazdan zehirlenerek öldükleri belirlendi.

Sadece Bir Gece Kalmak Için Annesini Alarak Köye Gelmisti Ama Son Geceleri Oldu
Olay, Besikdüzü ilçesinin Akkese mahallesinde meydana geldi. Kis aylarinin gelmesi nedeniyle Trabzon’da oturan Mahmut Bülent Yavuz (60) ve annesi Havva Yavuz (90) sadece bir aksam kalmak için önceki gün köylerine geldi. Soguklar nedeniyle isinmak için kömür ve odun ile sobayi yakan anne ve oglu bir süre sonra lodos nedeniyle yanmayan sobayi söndürerek erkenden uyudu. Anne ve oglundan telefonla haber alamayan yakinlari eve gelerek kapiyi çaldi. Kapiyi çalmalarina ragmen içerden ses gelmemesi üzerine kapiyi kiran yakinlari anne ve oglunun hareketsiz sekilde yattigini gördü. Ihbar üzerine olay yerine jandarma ve saglik ekipleri sevk edilirken, yapilan incelemede anne ve oglunun sobadan çikan karbonmonoksit gazindan zehirlenerek hayatini kaybettigi belirlendi. Anne ve oglunun cansiz bedenleri Trabzon Adli Tip Kurumuna kaldirildi. Olayla ilgili sorusturma sürerken, Yavuz ailesi Akkese mahallesinde kilinacak cenaze namazinin ardindan bugün ikindi namazi sonrasi topraga verilecek.

"1 gün sonra tekrar Trabzon’a döneceklerdi kismet olmadi"

Havva Yavuz’un kardesi Mehmet Çakir, anne ve oglundan 1 gün boyunca kimsenin haberi olmadigini belirterek "Kis ayi gelince sehirde duruyorlardi. Oglu annesini alip bir aksam kalmak için köye gelmisler. Isinmak için sobayi yakmislar. Biraz lodos varmis galiba soba yanmayinca söndürmüsler. Sonrasindan uyumuslar. 1 gün kimsenin haberi olmadi. Dün aksam haberimiz oldu. 1 gün sonra tekrar Trabzon’a döneceklerdi kismet olmadi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA