Real Madrid, Barcelona Ve Athletic Bilbao Kulüpleri Laliga'yi Dava Edecegini Açikladi

Ispanya'da futboldaki ''güç ve para'' mücadelesi mahkemelik oldu.

Real Madrid, Barcelona ve Athletic Bilbao kulüpleri, 1. ve 2. ligde oynayan kulüplerin bagli oldugu LaLiga'nin 10 Aralik tarihinde CVC Capital Partners Yatirim Fonu ile anlasilmasina onay veren kararina karsi dava açacagini duyurdular.

Ispanya'nin önemli üç kulübünün ortak açiklamasinda, "Tesvik Projesi" olarak adlandirilan LaLiga'nin CVC Capital Partners Yatirim Fonu ile anlasma yapma kararinin, "Ispanyol futbol sektörüne geri dönüsü olmayacak büyük zarar verecegi" savunuldu.

Söz konusu anlasmanin yasa disi oldugunu, Ispanyol futbolunun temel ilkelerini ve LaLiga statüsünü çignedigini ileri süren Real Madrid, Barcelona ve Athletic Bilbao kulüpleri, buna karsi yasal islem baslatma karari aldigini açikladilar.

LaLiga, 10 Aralik'taki Olaganüstü Genel Kurul toplantisinda, söz konusu üç kulübün karsi oylarina ragmen 1. ve 2. ligdeki diger 37 kulübün onayiyla, önümüzdeki 50 yil boyunca CVC Capital Partners ile 1 milyar 994 milyon avroluk yatirim anlasmasi imzalama karari almisti.

LaLiga'nin yasal oldugunu vurguladigi bu anlasmayla, kulüplerin fondan alacagi kaynagin yüzde 70'ini yeni altyapi ve modernizasyon projelerine ayirmasi, yüzde 15'ini futbolcularin sözlesmelerine, kalan yüzde 15'ini de kulüp borçlarini azaltmak için kullanmasi öngörülüyor.

Real Madrid, Barcelona ve Athletic Bilbao, bu anlasmaya alternatif bir öneri getirip, 50 yerine 25 yilligina ve CVC Capital Partners yerine JPMorgan, Bank of America ve HSBC kurumlari ile 115 milyon avroluk sabit ödemeli 2 milyar avroluk kredi anlasmasi yapilmasini talep etmisti.

Pandemi dolayisiyla ekonomik anlamda zor günler yasayan Ispanyol kulüpleri, yatirim fonunu "hayatta kalabilmek için bir zorunluluk" olarak görüyor.

LaLiga ile Real Madrid ve Barcelona kulüpleri arasinda güç ve maddi kaynak mücadelesi son dönemlerde oldukça açiga çikarken, karsilikli yalanlamalar ve suçlamalar yapiliyor.

Real Madrid ve Barcelona'nin basini çektigi Avrupa Süper Ligi projesine en sert tepkiyi veren kurumlardan biri de LaLiga olmustu.

Kaynak: AA