PAÜ Ve Pamukkale Teknokent Yeni Is Fikirlerine Olanak Saglayacak Projenin Ortagi Oldu

Girisimcilerin is kurmalarini tesvik etmeye yönelik olarak, PAÜ, Pamukkale Teknokent, Denizli Ticaret Il Müdürlügü, KOSGEB Denizli Müdürlügü ve Denizli Ticaret Odasi tarafindan hazirlanan Is Plani Ödül Yarismasi Is Birligi Protokolü, Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in baskanliginda Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve paydas kurumlarin yetkililerinin katilimi ile imzalandi.

PAÜ Ve Pamukkale Teknokent Yeni Is Fikirlerine Olanak Saglayacak Projenin Ortagi Oldu


Is kurma konusunda girisimcilerin tesvik edilmesi ve is planlarinin, is modellerinin ya da is fikirlerinin ödüllendirilerek hayata geçirilmesi amaciyla, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Pamukkale Teknokent, Denizli Ticaret Il Müdürlügü, KOSGEB Denizli Müdürlügü ile Denizli Ticaret Odasi’nin paydaslar arasinda yer aldigi Is Plani Ödül Yarismasi Is Birligi Protokolü Denizli Valiligi’nde düzenlenen tören ile imzalandi. Denizli Valisi Ali Fuat Atik baskanliginda imzalanan protokol törenine; Rektör ve ayni zamanda Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli Ticaret Il Müdürü Cihat Özdemir, KOSGEB Denizli Il Müdürü Aziz Acar, Denizli Ticaret Odasi (DTO) Baskani Ugur Erdogan, DTO Baskan Yardimcisi Melek Sözkesen ve Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardimcisi Mesut Aydinli katildi.



“Ülkemizin kalkinma hamlesine katki koyacak is fikirlerinin çikacagina inaniyorum.”

Imzalanan protokol ile ilgili olarak duygu ve düsüncelerini aktaran Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan sunlari kaydetti: “Üniversite olarak önceliklerimizden bir tanesi girisimcilerimizin desteklenmesi, is fikirleri olanlarin bu fikirlerini hayalin ötesinde ürüne dönüstürmesine vesile olmaktir. Burada hayata rehber olma vizyonu ile çalismalarini sürdüren Üniversitemiz, deneyimli akademik kadromuz ve teknik imkanlarimizla girisimcilerimizin daima yaninda olmaya devam edecektir. Teknokent bünyemizde faaliyet gösteren, fikirlerini katma degerli ürüne dönüstüren firmalarimiz, ögretim üyelerimizin de danismanliginda kendi markalarini yapmis, dünya pazarinda çagin gerektirdigi teknolojiler ile yer almistir. Bugün gelinen noktada sehrimizin tüm paydaslari, Pamukkale Teknokentimizin yönetiminde yer alan meslek odalarimiz ve bizler bu üretim sürecine katki koymaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Inaniyorum ki, paydas kurumlarimiz ile yaptigimiz bu is birligi yeni is fikirlerinin olusmasinda girisimcilerimizi motive edecek ve ülkemizin kalkinma hamlesine önemli katkilar sunacaktir. Protokolümüzün hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.



DTO egitimlerine bir yil boyunca bir çok imkan saglayacak

Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve paydas kurumlarinin yetkililerinin imzalari ile hayata geçirilen protokol kapsaminda üç ayri kategoride girisimciler is fikirleri ile degerlendirilecek. Pamukkale Üniversitesi ögrencileri, yenilikçi fikre sahip girisimciler ve kadin girisimcilere yönelik uygulanacak olan yarismada her kategoride ilk üçe girenler hibe destegi ile ödüllendirilecek. Ögrenci girisimciler kategorisinde dördüncü sirayi elde edecek girisimciye Jüri Özel Ödülü kapsaminda DTO egitimlerine bir yil boyunca ücretsiz katilim hakki, staj imkani ve 1 yurtiçi 1 yurtdisi olmak üzere iki adet fuar ziyareti yapmasi saglanacak.

Yarisma kapsaminda toplamda 285 bin TL hibe verilecek

Ögrenci Girisimci kategorisinde ilk üçe girenler sirasiyla 25 bin TL, 20 bin TL ve 15 bin TL; Yenilikçi Girisimci kategorisinde ilk üçe girenler sirasiyla 50 bin TL, 30 bin TL ve 20 bin TL; Kadin Girisimci kategorisinde ilk üçe girenler ise sirasiyla 50 bin TL, 30 bin TL ve 20 bin TL ile ödüllendirilecek. Yenilikçi Girisimci Jüri Özel Ödülü 10 bin TL ve kadin Girisimci Jüri Özel Ödülü 15 bin TL olarak belirlendi.
Kaynak: İHA