MÜSIAD Azerbaycan Subesi Baskanligina Resad Cabirli Seçildi

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Azerbaycan Subesi Baskanligina Resad Cabirli seçildi.

MASIAD Azerbaycan'in yeni baskani tanitim etkinligine, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetinin Bakü Temsilcisi Mustafa Kemal Beyazbayram, Türk kurumlarinin temsilcileri ve is adamlari katildi.

Büyükelçi Bagci konusmasinda Kafkaslar'da yeni bir dönemin yasandigina dikkati çekerek is adamlarinin bu dönemin sartlarina ve bölgenin potansiyeline göre planlamalarini yapmasi gerektigini söyledi.

Türkiye ile Azerbaycan arasinda imzalanan Susa Beyannamesi'nin iki ülkenin bürokratlarinin, is adamlarinin görev ve sorumluluklarini içerdigini belirten Bagci, bu görevin istisnasiz tüm alanlarda iliskileri gelistirmek ve derinlestirmek oldugunu kaydetti. Bagci, Karabag zaferinin sadece askeri bir zafer olmadigini, siyasi, ekonomik anlamda da bir basari oldugunu ifade etti.

Bagci, is adami örgütlerinin gelecegin sektörleri olarak gösterilen alanlarda da yatirim yapmalari gerektigini vurgulayarak, Türkiye ve Azerbaycan'in çevresinde de is potansiyeli oldugunu, iki ülke is adamlarinin birlikte bu pazarlara girmesi gerektigini dile getirdi.

MÜSIAD Azerbaycan Sube Baskanligi görevini, MÜSIAD Genel Merkezindeki yeni görevi nedeniyle devreden Abdurahman Uzun, 4 yil içinde Azerbaycan'da adindan söz ettiren bir dernek haline geldiklerini belirterek, Bakü'de 30 ülkeden 550 is adaminin katilimiyla Uluslararasi Is Forumu düzenleme basarisi gösterdiklerine dikkat içekti.

Uzun, MÜSIAD Azerbaycan'in bundan sonra da amacinin Türkiye ve Azerbaycan kardesligini, birlikteligini pekistirmek oldugunu vurguladi. Uzun, kendisinin ayrildigi sube baskanligi görevine, yönetim kurulunca, Baskan Yardimcisi Resad Cabirli'nin seçildigini açikladi.

MÜSIAD Azerbaycan Sube Baskani Resad Cabirli de bir millet iki devlet siarini ticarette de yasatan MÜSIAD'in üyesi olmaktan gurur duydugunu ifade etti.

Cabirli, "Nasil bir sorumluluk aldigimin farkindayim. Emanet aldigim bayragi daha yükseklere çikararak benden sonraki arkadasima devredecegim. Iki ülkenin iliskilerini derinlestirmeye katki vermeyi sürdürecegiz" dedi.

Kaynak: AA