Mus'ta Harput Müzigi Konseri Verildi

Mus'ta Firat Üniversitesi Devlet Konservatuvari tarafindan "Harput Müzigi Konseri" düzenlendi.

Mus Alparslan Üniversitesi ve Firat Üniversitesi is birligiyle 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konser, ögrenciler tarafindan yogun ilgi gördü.

Mus Alparslan Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ulas Çaydas, gazetecilere, salgindan dolayi uzun zamandan beri etkinlik düzenleyemediklerini söyledi.

"Artik ögrencilerin egitim ögretime baslamasiyla bizler de bu tür etkinliklere hiz kazandirmak ve ögrencilerimizle ilgili faaliyetleri artirmak amaciyla organizasyonlara basladik." diyen Çaydas, söyle konustu:

"Harput konseri bölgesel anlamda bugün çok önem arz ediyor. Harput müzigi Kerkük, Sanliurfa divanlariyla birlikte bütün bu gelenekleri Mus merkeze tasimak istedik. Burada akademisyenlerimize, idari personelimize ve ögrencilerimize Harput müzigini tanistirmak istedik. Salon da dolu, bundan sonraki süreçte elimizden geldigi kadar bu tür sosyal faaliyetlere devam edecegiz."

Konseri, Vali Yardimcisi Hasan Tas, Il Milli Egitim Müdürü Enver Kivanç, Gençlik ve Spor Il Müdürü Emrullah Güler, akademisyen ve ögrenciler dinledi.

Kaynak: AA