Malatya'da Depremzedeler Için Yapilan Konutlarin Insaasi Sürüyor

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, Sivrice depreminde hasar gören konutlarin yerine Sehit Fevzi Mahallesi’nde yapimina baslanilan konutlarin sorunsuz devam ettigini söyledi.

Malatya'da Depremzedeler Için Yapilan Konutlarin Insaasi Sürüyor
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, Cumhurbaskanligi karari ile “riskli alan” ilan edilerek, kentsel dönüsüm çalismalarina start verilen Sehit Fevzi Mahallesi’nde, 24 Ocak 2020’de meydana gelen Elazig Sivrice depreminde magdur olan vatandaslar için yapimina baslanilan konutlarin insaatinin sürdügünü söyledi.

Bölgede 679 konut ve 18 is yerinin yapilacagini aktaran Kahtali, “24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 büyüklügündeki depremde Sehit Fevzi Mahallesi’nde 40 evde agir hasar olusmustu. Hak sahiplerini baska bölgelerde yapilan konutlara tasimak yerine bu bölgede konut yapalim ve baska bir depremde yikilma ihtimali bulunan konutlari da yenileyelim istedik. Cumhurbaskanimizin karari ile bölge riskli alan ilan edildi ve kentsel dönüsüm çalismalari kapsaminda konut yapimina derhal basladi.

Akabinde mahallemiz tamamen bosaltildi. Geçtigimiz eylül ayi itibariyle de ihalenin tamamlanmasinin ardindan yüklenici firma çalismalara basladi.

Bölgede 105 dönümlük alanda yeni bir yerlesim yeri yapiliyor. 30 bloktan olusacak ve toplamda 679 konut yapilacak. 18 adet de isyeri yapilacak. Su anda çalismalar sorunsuz bir sekilde devam ediyor. Konutlarimiz tamamlanirsa bölge yeni bir cazibe merkezi haline gelecek. Amacimiz konutlari bir an önce tamamlayip hak sahiplerine teslim etmek” ifadelerini kullandi.

24 Ocak depreminin ardindan gerek Malatya ve Elazig’da gerekse de Izmir’de basarili bir sinav verdiklerini ifade eden Kahtali, “Devletimiz sefkat elini depremin hemen ardindan vatandaslarimiza uzatti. Hakikaten takdire sayan çalismalar gerçeklestirdik. Gerek geçici konutlar saglanmasi gerekse de kalici konutlarin yapilmasi noktasinda vatandaslarimizi magdur etmedik. Bugün hangi depremzedeyle konussaniz hepsi de devletine minnettar oldugunu söylüyor. Bu yapilanlar asla küçümsenemez. Çok kisa bir süre içinde bütün yaralari adeta sardik. Her vatandasimizla tek tek ilgilenildi. Kimseyi yalniz ve çaresiz birakmadik. Allah’a hamd olsun devletimiz güçlü ve her zaman vatandasinin yaninda bundan sonra da öyle olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA