Küçük Müslüme'nin Mezar Tasi Yürekleri Dagladi

KARAMAN – Karaman’da kaybolduktan 10 gün sonra cansiz bedeni bulunan ve topraga verilen 2 buçuk yasindaki Müsleme Yagal için besik görünümünde yapilan mezar tasi ile mezarinin basina konan çocuk bisikleti yürekleri dagladi.

Küçük Müslüme'nin Mezar Tasi Yürekleri Dagladi
10 Kasim tarihinde konar-göçer yasam sürdüren Sarikeçili Yörükler, Konya’nin Bozkir ilçesindeki bölgeden kisi geçirmek için İçel’in Gülnar ilçesi Yanisli bölgesine gelerek çadir kurmustu. 7 çocuklu Mehmet ve Selvi Yagal ailesinin 2,5 yasindaki kizi Müslüme, ayni gün saat 17.00 sirlarinda bisikletiyle oynarken ortadan kaybolmustu. Ailesi tarafindan bulunamayan Müslüme, jandarma, itfaiye, AKUT, UMKE, belediyeler ve AFAD’a bagli ekiplerin tarafindan günlerce arandi. 200 kisiden olusan profesyonel ekibinin yani sira belediye, çesitli kurum ve gönüllülerin katildigi 300 kisi 12 kilometrelik vadi, orman ve daglik alanda defalarca arama çalismasi yapti. Çalismalara iz takip, kadavra ve kokuya duyarli köpekler, insanli kesif uçagi, termal droneler de destek verdi, ancak küçük kizin cansiz bedeni 10 gün sonra 19 Kasim’da çadirin yaklasik 7 kilometre arka tarafinda, 500 metre yükseklikte orman ve kayalik alanda bulundu.

Müslüme’ye besikten mezar tasi

Çeltek Mahallesi Kazalpa Mezarligi’nda topraga verilen küçük Müslüme’nin mezar tasi, Karaman Belediyesi Mezarliklar Müdürlügü ile mezar tasi yapan hayirsever bir mermerci esnafi tarafindan yapildi. Besik görünümünde yapilan mezar tasi ile mezarin basina konan çocuk bisikleti, görenlerin yüregini dagladi. Mezarligi ziyarete giden vatandaslar, küçük Müslüme’nin mezarini da ziyaret ederek dua ediyor. Daha öncede küçük kizin mezarina giden bir vatandas, Müslüme’nin mezarinin basina çam fidani dikmisti.
Kaynak: İHA