Kazada Esi Ile Birlikte Ölen Edanur Ögretmen Için Görev Yaptigi Okul Önünde Tören

Samsun’un Canik ilçesinde meydana gelen trafik kazasinda imam esi ile birlikte hayatini kaybeden Edanur Akbulut(25), Ordu’nun Ünye ilçesinde görevli oldugu okulun önünde yapilan törenin ardindan son yolculuguna ugurlandi.

Kazada Esi Ile Birlikte Ölen Edanur Ögretmen Için Görev Yaptigi Okul Önünde Tören
Dün sabah saatlerinde Samsun’un Canik ilçesi Devregis Mahallesi Atatürk Bulvari üzerinde meydana gelen trafik kazasinda Yunus Emre Ç.’nin(22) kullandigi otomobil, Mahmut Akbulut idaresindeki 34 TJ 1421 plakali otomobile çarpti. Kazaya karisan otomobil olay yerinden kaçarken, Mahmut Akbulut idaresindeki otomobil yoldan çikarak refüjdeki agaca çarpip hurdaya döndü. Aracin içinde sikisan Mahmut Akbulut ile esi Edanur Akbulut olay yerinde hayatlarini kaybetti. Hayatini kaybeden genç ögretmen Edanur Akbulut için görev yaptigi Sehit Harun Ates Özel Egitim Meslek Okulu önünde tören düzenlendi.

Düzenlenen törende konusan Harun Ates Özel Egitim Meslek Okulu Müdürü Sinasi Coskan, ”Bugün okulumuzun bir genç bir ögretmenini ebediyete ugurlayacagiz. Ailesinin yasadigi aci hepimizin acisi, kederi hepimizin kederidir. Bildigimiz gibi acilar paylastikça azalmiyor ama teselli buluyoruz. Kizimiz Ünye’de dogdu. Ilk ve ortaokulunu bitirdikten sonra Ünye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Yiyecek ve Içecek Bölümünü bitirdikten sonra 2020 yilinda sözlesmeli ögretmen olarak aramiza katildi.

Esi ile birlikte ilk geldikleri gün çok heyecanlilardi. Bize ’bu kinali ellerimle tercihini yaptigini’ söyledi.

Birbirlerinin gözüne kiyamayan iki arkadasimizi o günden itibaren çok sevdik. Rabb’im de ikisini bu dünyada da ayirmadi. Edanur hocamizi bir yaklasik 15 aydir taniyoruz. Ailemizin ve okulumuzun en küçük ögretmeni oldu. Hiçbir ögretmenimizi ve ögrencilerimizi asla kirmadi” dedi.



Tüp bebek tedavisi görüyordu

Genç ögretmenin yasanilan kazada Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne tüp bebek tedavisi için gittigi ögrenilirken, ögretmenlik meslegini çok sevdigi ve birçok hayallerinin oldugu ögrenildi. Okul önünde yapilan dualarin ve helallesmenin ardindan kaza kurbani genç ögretmen Senyurt Mahallesi’nde kilinan cenaze namazinin ardindan aile kabristanligina defnedildi.
Kaynak: İHA