Kastamonu Üniversitesi Ögrencileri Ders Kapsaminda Bos Araziye Lavanta Dikti

Kastamonu Üniversitesi Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu ögrencileri, ders etkinligi kapsaminda bos araziyi lavantayla bulusturdu.

Ormancilik Bölümü Av ve Yaban Hayati Programi ögrencileri, Turizm Fakültesi Ögretim Görevlisi Hikmet Haberal'in "korunan alanlar yönetimi" dersi çerçevesinde Araç ilçesinde belediyeye ait alana lavanta dikti.

Hikmet Haberal, AA muhabirine, lavantayi bölge turizmine kazandirmayi amaçladiklarini, bununla ilgili sloganlarinin "Kastamonu'nun köyleri lavanta kokacak, Kastamonu kirsali lavanta turizmiyle kalkinacak" oldugunu söyledi.

Haberal, 1,5 dönümlük araziye ögrencilerle lavanta diktiklerini belirterek, "Lavantanin dikimi kasim ve aralik ayinda yapilir. Temmuz ayinda ise hasadi gerçeklestirilir. Hasadi da ögrencilerle yapmak istiyoruz." dedi.

Araç Belediye Baskani Satilmis Sarikaya da ilde lavanta ekiminin yayginlasmasi için Turizm Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Aydogan Aydogdu'nun çalismalari olduguna isaret ederek, "Hocalarimiza, sagladiklari fidanlar için çok tesekkür ediyoruz. Ilçemizin baska yerlerinde de bu dikimleri gerçeklestirmek istiyoruz. Simdilik mütevazi, 1500 metrekarelik alanda bu dikimi gerçeklestirdik. Degisik yerlere dikerek ilçemizi mor görüntülerle bezemis olacagiz." ifadelerini kullandi.

Ögrencilerden Seda Nur Dogan ise daha önce hiç lavanta dikmedigini, dogada uygulamali ders isledikleri için mutlu oldugunu anlatti.

Kaynak: AA