IYI Parti Genel Baskani Aksener, Kahramanmaras'ta Halka Seslendi Açiklamasi

''OHAL ilan edilsin, sermaye kontrolü yapilsin' deniliyor, yok öyle sey. Bu can bu bedende oldukça sizin üzerinizden rant elde ettirmeyecegim. Sizin haklarinizin elinizden alinmasina müsaade etmeyecegiz'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, "'OHAL ilan edilsin, sermaye kontrolü yapilsin' deniliyor, yok öyle sey. Bu can bu bedende oldukça sizin üzerinizden rant elde ettirmeyecegim. Sizin haklarinizin elinizden alinmasina müsaade etmeyecegiz." dedi.

Aksener, Kahramanmaras'in Elbistan ilçesinde, kendisini karsilamaya gelen vatandaslara seslendi.

Insanlarin is, as istedigini, issiz gençlerin umutsuz oldugunu savunan Aksener, "Tepede baska seyler konusulurken, siz çirak çikiyorsunuz. Bu çirak çikma halini ortadan kaldirmanin yolunu bulmak lazimdir. Ben de esnafi gezerek araniza gelmeyi tercih ettim. Su dükkanlarin içinde tam 24 aydir iktidar partisini yermedim. Ben kendi partimi de övmedim. Elbette oylariniza talibiz ama bu seçim zamani bütün siyasi partiler gelecekler, kim ikna edebilirse oylarinizi alacaklar." diye konustu.

Esnaflari ziyaret ettigini, dertlerini dinledigini, issiz gençlerin feryadini duydugunu ifade eden Aksener, karsilastigi sorunlarin çözümü için geziler yaptigini dile getirdi.

Çok düsük emekli maaslariyla insanlarin geçim derdinde oldugunu aktaran Aksener, sunlari kaydetti:

"5 maas alan danismanlar varken, 1600 lira emekli maasi alan bir insan nasil geçinir? Bunlarin konusulmasini saglamak için yollardayim. Sizin derdiniz konusulur, bunlara çözüm üretilirse vatandas kazanir. Bir restoran, müsterisine birinci sinif hizmet üretirse kazanir. Yani rekabet hizmet ürettirir. Siz seçmensiniz. Bizim istegimiz seçmenin velinimet olmasi. Seçmen velinimet olunca herkes buraya gelir."

Meral Aksener, ekonomik sikintilar nedeniyle OHAL tartismalarinin olduguna deginerek, "'OHAL ilan edilsin, sermaye kontrolü yapilsin' deniliyor, yok öyle sey. Bu can bu bedende oldukça sizin üzerinizden rant elde ettirmeyecegim. Sizin haklarinizin elinizden alinmasina müsaade etmeyecegiz." ifadesini kullandi.

Konusmanin ardindan ilçe esnafini ziyaret eden Aksener, beraberindekilerle daha sonra Afsin ilçesine hareket etti.
Kaynak: AA