Istanbul'da Nesli Tükenmekte Olan Semender Ticareti Yapan Kisiye Para Cezasi

El konulan canlilar, Istanbul'da dogal yasam alanina birakildi.

Istanbul'da nesli tükenme tehlikesinde olan koruma altindaki kuzey seritli semenderi ile Anadolu pürtüklü semenderinin yasa disi ticaretini yapan kisiye, 17 bin 400 lira idari para cezasi uygulandi.

Tarim ve Orman Bakanligi Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü 1. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu, yaptigi açiklamada koruma altindaki kuzey seritli semenderi ile Anadolu pürtüklü semenderinin yasa disi ticaretini yapan bir kisinin elindeki 22 canliya el konuldugunu belirtti.

Fahrettin Ulu, açiklamasinda su bilgileri paylasti:

"4915 sayili Kara Avciligi Kanunu geregi Koruma Altina alinan Av ve Yaban Hayvanlarini bulundurma kapsaminda el konulan canlilar için 18/1 maddesine istinaden canli bulundurmadan ve 19/1 maddesine üretime istinaden toplamda 17 bin 400 lira idari para cezasi uygulandi. El konulan canlilar, Istanbul'da dogal yasam alanina birakildi. Bölge Müdürlügümüze bagli Edirne, Kirklareli, Tekirdag, Istanbul, Kocaeli, Sakarya illerinde gerek kara avciligi kanunu kapsaminda yaban hayvani bulundurma gerekse CITES kapsaminda yasa disi üretim, bulundurma ve ticareti yapilan bu hayvanlarin korunmasi ve yasamasi için çalismalarimiz devam etmektedir."

Kaynak: AA