Evde Bakim Hizmeti, Tüm Ilçelerde Aktif Hale Getiriliyor

Vali Ali Çelik, 12 ilçenin kaymakamlariyla degerlendirme toplantisi yapti. Ilçelerin genel durumu hakkinda detayli bilgiler alan Vali Çelik, yasli ve muhtaçlara evde bakim hizmetinin tüm ilçelerde hayata geçirilmesi, suça sürüklenen çocuklarin takibi ve egitim faaliyetlerinin geri bildirimlerinin alinmasi konularinda hassasiyetle çalisilmasi gerektigini söyledi.

Evde Bakim Hizmeti, Tüm Ilçelerde Aktif Hale Getiriliyor
Kütahya’daki egitim kurumlarinin degisen, gelisen egitim sartlarina adaptasyonunu saglamak ve gelisimlerini sürdürmelerine katki saglamak amaciyla hazirlanan Egitim ve Gelisim Programi (EGEP) ilçelerde yayginlastirilacak.

Kaymakamlarin EGEP projesinin uygulanmasinda aktif rol üstlenmesini isteyen Vali Ali Çelik, okul ve ögrenci özelinde hazirlanacak faaliyetlerin takibinin yapilmasi ve geri bildirim alinmasi gerektigini kaydetti.

Vali Çelik, kaymakamlarin günde en az bir okul ziyareti yaparak ögretmenlerle istisarelerde bulunup, çocuklarla bir araya gelmesini istedi.

Suça sürüklenen çocuklarin topluma kazandirilmasinda herkesin sorumluluk sahibi oldugunu vurgulayan Vali Çelik, ilçelerde egitim ve sosyal yardim anlaminda uygulanabilir projeler üretilerek suça sürüklenen çocuklarin takibinin de bizzat kaymakamlar tarafindan yapilmasini istedi.

Vali Ali Çelik, yasli ve bakima muhtaç vatandaslarla ilgili evde bakim hizmetinin tüm ilçelerde aktif hale getirilerek vatandaslarin ihtiyaçlarinin hane ziyaretleriyle tespit edilmesi, psikolojik rahatsizligi olan vatandaslarin da ilaç kullanimlarinin ve bakimlarinin takibinin yapilmasi talimatini verdi.
Kaynak: İHA