Dünya Çay Günü'nde Misir Çarsisi'na Gelenler Kis Çayi Ile Isindi

Fatih Belediyesi tarafindan Dünya Çay Günü dolayisiyla düzenlenen etkinlikte, Misir Çarsisi'ni ziyaret edenlere kis çayi ikram edildi.

Fatih Belediyesi diyetisyenlerinin destegiyle hibiskus, tarçin, zencefil, karanfil, nane ve bal gibi malzemelerle demlenen kis çayi, belediye ekipleri tarafindan Misir Çarsisi'ni ziyaret eden yerli ve yabanci turistler ile esnafa dagitildi.

15 Aralik Dünya Çay Günü dolayisiyla düzenlenen etkinlikte dagitilan ve kis aylarinda vücut direncini ve bagisikligi kuvvetlendirmek için özel olarak hazirlanan kis çayi, kisa sürede tükendi.

Kis çayinin yararlari konusunda bilgi veren Fatih Belediyesi Diyetisyeni Merve Bulut, saglikli beslenmenin bagisikligi güçlendirme konusundaki olumlu etkisine dikkati çekti. Bulut, "Bitkisel çaylarla bunu desteklemek de çok önemli. Bizler Fatih Belediyesi diyetisyenleri olarak bu etkinligi düzenledik." dedi.

Kis çayinin baharat ve balla hazirlandigini anlatan Bulut, 5 gün boyunca farkli noktalarda kis çayi dagitilacagini söyledi. Bulut, hibiskus, tarçin, zencefil, karanfil, nane içeren antioksidan ve antibakteriyel özelliklere sahip çayin 2 bin 500 vatandasa dagitilacagini kaydetti.

Kaynak: AA