Demircan'dan Tüm Kesimlerim Kabul Edilebilecegi Oranda Maas Zammi Talebi

Demokratik Saglik-Sen Genel Baskani Togan Demircan, saglik çalisanlari için açiklanan müjdelerin içinin bos oldugunu ifade ederek, tüm kesimler tarafindan kabul edilebilecek oranda bir maas zammi talep ettiklerini söyledi.

Demircan'dan Tüm Kesimlerim Kabul Edilebilecegi Oranda Maas Zammi Talebi
Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin geçtigimiz hafta duyurdugu müjdelerin içinin bos oldugunu söyleyen Demokratik Saglik-Sen Genel Baskani Togan Demircan, “Saglik Bakanimiz tarafindan 2020’de Dünya Saglik Örgütüne teklif edilen ve kabul edilen ‘2021 Yili Uluslararasi Saglik Çalisanlari Yili’ bitti. Bitti ama geride ne birakti? Görevi basinda vefat eden saglik çalisanlari sehit mi sayildi? Covid-19 illiyet bagi aranmaksizin meslek hastaligi mi sayildi? Fiili hizmet tazminati hakkaniyetle revize mi edildi? ‘Saglikta Siddet Yasasi’ tam manasi ile uygulandi mi? Müjdelenen 3600 ek gösterge mi verildi? Performans Yönetmeligi mi düzenlendi? Ek ödeme emeklilige mi yansitildi? Kres sorunu mu çözüldü? Mobbing uygulamalarina son mu verildi? Egitim ve akademik kariyerin önündeki engeller mi kaldirildi? Memur enflasyona ezdirilmedi mi? Ayrimciligin, kayirmaciligin önüne mi geçildi? Vergi düzenlemesi mi gerçeklesti? Tabi ki hayir” dedi.

Nitelikli saglik çalisanlarinin yurtdisina çikabilmenin yollarini aradigini savunan Demircan, “Maalesef muhataplar bu duruma gözlerini, kulaklarini kapatmis vaziyetteler. Bizleri görmüyorlar, duymuyorlar. Saglik çalisanlarinin tek sorununun ekonomik sorunlar oldugunu zannediyorlar. Çalisma süreleri, çalisma kosullari, markpaktis, fiziki kosullar ve en acisi ayristirilma saglik çalisanlarinin kanayan ve ivedilikle çözüm bekleyen sorunlaridir” diye konustu.

Pandemi döneminde her kesim tarafindan saglik hizmetlerinin ne denli önemli oldugunun görüldügünü ifade eden Demircan, “Ama maalesef saglik çalisanlarinin önemi anlasilmadi. Bugün tüm yurtta is birakmamiza vesile olan ana sebep saglik hizmetlerinin artik saglikli bir sekilde yürütülemedigine dikkat çekmektir. Saglik çalisanlari tükenmislik sendromu yasamaktadir. Geçtigimiz hafta duyurulan ancak hedefe ulasmayan zam açiklamasina ek olarak 6. dönem toplu sözlesmede imza altina alinan yüzde 5’lik oranin hayata geçmeden buhar oldugunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle tüm kesimler tarafindan kabul edilebilecek oranda bir maas zammi talep etmekteyiz. Bu oraninda belirlenirken TÜIK verilerinin degil, çarsi pazar verilerinin göze alinarak belirlenmesini talep ediyoruz. Atik toplayan, manavda çalisan, garsonluk yapan, esine çocuguna karsi basini önüne egen, boynunu büken kamu görevlisi görmek istemiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA