Deloitte Private'in 'En Iyi Yönetilen Sirketler' Programinin Kazananlari Açiklandi

Asas Alüminyum, Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi, Izeltas Izmir El Aletleri, Odine Solutions Teknoloji, Samet Kalip ve Madeni Esya ve Yorglass Cam ödüle layik görüldü.

Deloitte Private tarafindan Türkiye'de bu yil 3'üncüsü gerçeklestirilen "En Iyi Yönetilen Sirketler" programi kapsaminda ödüllendirilen sirketler açiklandi.

Deloitte Private sirketinden yapilan açiklamaya göre, dünya genelinde 40 ülkede uygulanan program kapsaminda, yillik 30 milyon TL'nin üzerinde ciroya sahip, 5 yasindan büyük, 25 ve üzeri çalisani olan, Türkiye'de kurulu, kontrolü Türklere ait ve halka açik olmayan sirketlerin basvurulari degerlendirmeye alindi.

Deloitte koçlari tarafindan yapilan incelemeler sonucunda finalist olan sirketler jüri karsisina çikti.

Aksoy Holding Üst Yöneticisi (CEO) ve Baskan Yardimcisi Batu Aksoy, Türkiye Sinai Kalkinma Bankasi (TSKB) Genel Müdür Yardimcisi Hakan Aygen, Türk Girisim ve Is Dünyasi Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Baskani Orhan Turan, Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Danismani Umran Inan ve Kale Grubu Yönetim Kurulu Baskani ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay'dan olusan jüri, aday sirketleri strateji, yetkinlik ve inovasyon, kültür ve adanmislik, yönetisim ve finansallar olmak üzere 4 ana baslikta inceledi.

Jüri degerlendirmesinin ardindan aday sirketlerden Asas Alüminyum, Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi, Izeltas Izmir El Aletleri, Odine Solutions Teknoloji, Samet Kalip ve Madeni Esya ve Yorglass Cam ödüle layik görüldü.

Açiklamada görüslerine yer verilen Deloitte Private Lideri Özgür Öney, Türkiye'de üçüncü kez gerçeklestirilen program araciligiyla sirketlere iyi yönetim prensiplerinin uygulanmasi konusunda rehberlik görevi üstlendiklerini belirterek, "Programla iyi yönetim konusunda sirketlerin farkindaliginin artirilmasi, ülke ekonomisinin degerleri haline gelmis Türk sirketlerinin hikayelerinin ortaya çikarilmasi ve bu hikayelerin ulusal ve uluslararasi platformlarda is dünyasina tanitilmasini hedefliyoruz." ifadesini kullandi.

Türkiye'de Koç Üniversitesi'nin akademik destekçisi oldugu programa, Ingiliz Ticaret Odasi (BCCT), Türkiye Aile Isletmeleri Dernegi (TAIDER), Türkiye Iç Denetim Enstitüsü (TIDE), Türkiye Kurumsal Yönetim Dernegi (TKYD) ve TÜRKONFED is ortaklari olarak destek veriyor.
Kaynak: AA