Çanakkale Il Saglik Müdürü Bastürk'ten Kovid-19'A Karsi Duyarlilik Çagrisi Açiklamasi

'Herkesten tek tek rica ediyorum. Kendilerine, çevrelerine, yakinlarina zarar gelmesini istemiyorlar ise lütfen asilarini olsunlar, maske, mesafe ve temizlik kurallarina riayet etsinler'

Çanakkale Il Saglik Müdürü Op. Dr. Gökhan Bastürk, kentlerindeki vaka artisi dolayisiyla herkesi yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi tedbirli olmaya davet etti.

Saglik Bakanliginin açikladigi verilere göre bir önceki hafta 8. sirada bulunmasina karsin 27 Kasim-3 Aralik'ta her 100 bin nüfusta görülen Kovid-19 vaka sayisi bakimindan ilk sirada yer alan Çanakkale'de saglik çalisanlarinin Kovid-19 ile mücadelesi sürüyor.

Il Saglik Müdürü Bastürk, AA muhabirine, Çanakkale'de yapilan çalismalar hakkinda bilgi aktardi.

Son dönemde vakalarin artisiyla ilgili olarak, Il Saglik Müdürlügü ve tüm saglik çalisanlarinin sahada aktif olarak çalismaya devam ettigini vurgulayan Bastürk, sunlari kaydetti:

"Burada maskesiz ve mesafesiz olarak sosyal ortamlarda bulunuyor olmaktan kaynakli nedenler var. Koronavirüsteki dalgalanma sehir sehir devam ediyor. Biz de durumdan etkilenmeye devam ediyoruz. Asimizi yaptirarak, kendi korunma yöntemlerimizi saglayarak, maske ve mesafe ve temizlige dikkat etmemiz lazim."

Salgin sürecince her gün yeni varyantlar çiktigini ve bunun devam edebilecegini ifade eden Bastürk, söyle devam etti:

"Bizim önlemlerimiz belli. Kurallara uymadigimiz sürece agir bedeller ödeyebiliriz. Sosyallesmemiz ileri dönemlerde daha da zorlasabilir. Tüm Çanakkale halkini ve vatandaslarimizi bu mücadeleye destek vermeye davet ediyoruz. Zor bir süreç oldugunun farkindayim. Herkesin çok sikildiginin farkindayim ama belirtmeliyim ki saglik emekçilerimiz bu süreçte çok büyük mücadeleler veriyor. Artik kapasitelerinin sinirina dayanmis durumdalar. Yeterli enerjimiz var ama bunu da dogru kullanmak istiyoruz. Herkesten tek tek rica ediyorum. Kendilerine, çevrelerine, yakinlarina zarar gelmesini istemiyorlar ise lütfen asilarini olsunlar, maske, mesafe ve temizlik kurallarina riayet etsinler."
Kaynak: AA