Bulgaristan'da Elektrik, Su Ve Isinmada 2021 Basindaki Fiyatlar Geçerli Olacak

Bulgaristan'da 1 Ocak 2022'den itibaren elektrik, su ve isinma giderlerinin artisini önlemek için ücretlendirmede 1 Ocak 2021'deki fiyatlar baz alinacak.

Parlamentoda alinan karara göre, ülkede 1 Ocak 2021'de elektrik, su ve isinma giderleri için uygulanan ücretlerin geçerli olmasi öngörülüyor.

Ana muhalefetteki Bulgaristan'in Avrupali Gelisimi Için Yurttaslar (GERB) partisinin teklifine, yeni kurulan 47’nci Dönem Parlamento'nun 3. oturumunda üyelerinin çogunlugunu Türk ve Müslümanlarin olusturdugu muhalefetteki Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin disindaki tüm siyasi partiler destek verdi.

HÖH milletvekillerinden Ramadan Atalay, kararin "popülist oldugunu" ve "borsaya kabul edilemez bir müdahaleye neden olacagi" degerlendirmesinde bulundu.

Parlamentoda ayrica, elektrigin son 6 aydir görülen fiyat artisini analiz edecek ve enerji krizine çare arayacak geçici bir komisyon da olusturuldu.

Bulgaristan'in yeni koalisyon hükümetinin 14 Aralik'ta yaptigi ilk oturumunda da çalismalarinin ana önceligi olarak beyan ettigi basta elektrik fiyatlari olmak üzere, enerji alanindaki üst üste gelen zamlari ele almisti. Basbakan Kiril Petkov, oturum öncesi elektrik fiyatlarin artisinin engellenmesi gerektigini belirtmisti.

Devlet Enerji ve Su Düzenleme Komisyonu (KEVR) ise 1 Ocak 2022 itibariyla elektrik fiyatlarina ortalama 11,5, isinma fiyatlarina yüzde 12,8 zam belirlemisti.

KEVR Baskani Ivan Ivanov, komisyonun, özellikle elektrik fiyatlarini frenlemek üzere elinden geleni yaptigini ve gerçek zam oranin yüzde 64 dolaylarinda olmasi gerektigini öne sürmüstü.

Kaynak: AA