Brüksel'de Azerbaycan'a Destek Gösterisi Düzenlendi

Azerbaycan-Belçika Dostluk Cemiyeti, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev'in Brüksel'de bulunmasi vesilesiyle Azerbaycan'a destek gösterisi organize etti.

Avrupa Parlamentosunun önündeki Lüksemburg Meydaninda toplanan kalabalik, Azerbaycan ve Türkiye bayraklari tasidi.

Kalabalik, Karabag zaferiyle ilgili, "Bu bizim ortak zaferimiz", "Karabag Azerbaycan'dir", "Allah Ermeni teröristlerden bizi kurtaranlardan razi olsun","Allah Türk milletini her zaman korusun", "Azerbaycan ve Türkiye her zaman kardestir ve bir yerdedir" sloganlari atti.

Azerbaycan-Belçika Dostluk Cemiyeti Baskani Ayhan Demirci, gösterinin Aliyev'in muhataplariyla Ermeni güçlerin son dönemde artan sinir ihlalleri ve taciz atesleri, bölge güvenligi gibi konulari görüsmek üzere toplantida oldugu saatlerde kendisine desteklerini göstermeyi amaçladigini söyledi.

Aliyev, dün AB Konseyi Baskani Charles Michel ve Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan ile üçlü görüsme yapmis, iki ülke arasinda baglanti saglamasi öngörülen demir yolu hatlari konusunda mutabakata varilmisti.

Azerbaycan, Ermenistan, Ukrayna, Gürcistan, Moldova, Avrupa Birligi (AB) yönetimi ve AB üyesi ülkelerin Dogu Ortakligi kapsamindaki zirve toplantisi sürüyor.

Kaynak: AA