Bodrum'da Seramik Bölümü Binasi Açildi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde Güzel Sanatlar Fakültesi’ne is insani Yunus Büyükkusoglu destekleriyle yaptirilan seramik bölümü binasi, düzenlenen törenle açildi, ardindan Büyükkusoglu’na fahri doktor unvani verildi.

Bodrum'da Seramik Bölümü Binasi Açildi


2017-2018 Egitim Ögretim Yilinda yüksek lisans ve 2018-2019 Egitim Ögretim Yilinda lisans egitimine baslanan Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü için hayirsever is insani Yunus Büyükkusoglu’nun destekleriyle bina yaptirildi.

Ortakent Yerleskesi’nde temelleri 2018 Mayis ayinda atilan bina, 2019 yilinin Eylül ayinda tamamlanarak egitim-ögretim faaliyetleri için aktif olarak kullanilmaya baslandi. Bin 200 metrekare kapali alana sahip 3 katli Seramik Bölümü binasinda; 6 atölye, 1 laboratuvar, 1 bilgisayar laboratuvari, 1 kitaplik, 1 sergi salonu, 2 depo, 8 ögretim elemani odasi bulunuyor.

Yunus Büyükkusoglu Seramik Bölümü Binasi için bugün açilis töreni gerçeklestirildi.

Törene; Mugla Vali Yardimcisi Caner Yildiz, Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Ilknur Ülküm Seferoglu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Fakülte Dekani Prof. Dr. Ali Osman Gündogan, ögretim üyeleri, ögrenciler ve davetliler katildi.



Açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan seramik binasi ile içerisindeki seramik sergisi gezildi. Tören sonrasi Kültür Merkezi Kirmizi Salon’da bir program düzenlendi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi sonrasi konusan Dekan Prof. Dr. Ali Osman Gündogan, hayirsever isadamina tesekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise Anadolu cografyasindaki dayanisma ruhuna dikkati çekerek “Degerli insan merhum Davut Sitki Koçman’in gelisimini hizlandirdigi üniversitemiz bugün her alanda zirveye adini yazdiran, yalnizca sehrine ve bölgesine degil, ülkesine de arti deger katan bir konuma yükselmistir. Bu topraklarin is insanlari, hayirseverleri ürettikleri iktisadi degerin yaninda egitime vakfettikleriyle de en önemli hazinemiz olan gençlerimizi gelecege tasimislardir.” diye konustu.



Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “’Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus demektir” sözüne atifta bulunan Mugla Vali Yardimcisi Caner Yildiz “Gittikçe daha uygar, daha medeni olmamizi saglayan sanattir. O yüzden bu eserleri meydana getiren degerli hocalarimiza, sanatsever hayirsever isadami Yunus Büyükkusoglu’na ve degerli ailesine ben de en içten tesekkürlerimi ve sükranlarimi sunuyorum.” seklinde konustu.



Konusmalarin ardindan Yunus Büyükkusoglu’na bilim, sanat, kültür ve sosyal hayatin gelismesi, Üniversitenin temel degerleri dogrultusunda önemli hizmet ve katkilarindan dolayi fahri doktor unvani verildi.

Cübbesi Rektör Hüseyin Çiçek tarafindan giydirilen ve duygu dolu anlar yasayan Yunus Büyükkusoglu, sunlari söyledi:

“Ben yaptigim her seyi ülkem için yapiyorum. Geldigim yasa kadar sunu ögrendim, hiç kimse öbür tarafa bir sey götüremedi. Herkes burada birakti. Ben paylasan zengin olmak istiyorum. Onun için ülkeme 12 tane okul yaptirdim. Hastaneler yaptirdim. Simdi de Kayseri’de otizmli çocuklar için bir hastane yaptiriyorum. Polislerimiz için 50 dairelik lojmanlar yaptirdik. Elimden geldigince imkanlarimla ülkem için bir seyler yapmaya çalisiyorum. Ben bu ülkenin üzerine baska ülke tanimiyorum. Her seyi burada paylasacagiz.”

Ayni zamanda Türkiye’nin önemli koleksiyonerlerinden biri olan Büyükkusoglu, “Bu kolesiyonu halkimizla paylasma istiyorum. Ikinci bir toplantiyi insallah o müzenin açilisinda yapacagiz.” diye konustu.

Kaynak: İHA