Baskan Tavli Açiklamasi 'Dünyada Düzensiz Göçlerden En Çok Etkilenen Çocuklardir'

Ordu’nun Ünye ilçesinde, 18 Aralik Dünya Uluslararasi Göçmenler Günü dolayisi, ilçede yasayan göçmen çocuklar yemek programi düzenlendi.

Baskan Tavli Açiklamasi 'Dünyada Düzensiz Göçlerden En Çok Etkilenen Çocuklardir'
Birlesmis Milletler tarafindan resmi olarak 2000 yilinda Dünya Uluslararasi Göçmenler Günü olarak kabul edilen ve her yil 18 Aralik tarihinde kutlanan gün dolayisiyla Ordu Valiligi, Ünye Belediyesi ve Il Göç Idaresi organizasyonu ile ilçede yasayan göçmen çocuklarla yemekte bir araya gelindi.

Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, Türkiye’de 5 milyondan fazla göçmenin bulundugunu, bu göçlerden etkilenenlerin ise en fazla çocuklar oldugunu ifade etti.

Baskan Tavli, “Yasaminin ilk ve en güzel zaman dilimlerini vatanindan uzak, yeni bir cografyada sürdürmek zorunda olan bu çocuklarimiz, farkli kültürel sentezler içerisinde yasama adapte olmaya çalismaktadir. Ülkemiz hiç süphesiz, düzensiz göçmen sürecinin hizla arttigi bu dönemde hem dinimizin gerekliligi hem de geçmisinden aldigi mirasi ile mazlumlarin her zaman yaninda olmus ve olmaya da devam etmektedir. Türkiye, bugün milli gelirine oranla göçmenlere en fazla destek veren ülkelerin basinda yer almaktadir. Ülkemizin dört bir yaninda oldugu gibi ilimizde ve ilçemizde de kendilerine kucak açtigimiz göçmen kardeslerimiz ve onlarin çocuklari bulunmaktadir. Her zaman dile getirdigimiz gibi bugün dünyamizda yasanan tüm sorunlarin temelinde sevgisizlik bulunmaktadir. Sevginin hakim oldugu bir dünyada hiç süphesiz ki bugün göçmen sorunu da dahil hiçbir sorunun vuku bulmayacagi da asikardir. Bu vesile ile sevgi ve barisin hakim oldugu bir dünyayi çocuklarimiza miras birakmak her birimizin en kutsal vazifesidir. Tüm dünyada örnek bir tutum sergileyen Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in önderliginde ve bu ülkenin bir bireyi olarak, çocuklarimizin her türlü ihtiyacinda yaninizda oldugumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Ünye Belediyesi Atatürk Parki’nda düzenlenen program, Ünye Belediye Baskan Yardimcisi Ali Kemal Mehel, Il Göç Idaresi Müdürü Abdulkadir Katircioglu, Ünye Belediyesi Basin ve Halkla Iliskileri Müdürü Oktay Okuyucu ve göçmen ailelerin çocuklari katildi.

Kaynak: İHA