AK Parti'li Aydemir Açiklamasi 'Stokçuluk Firsatçiliktir, Millet Düsmanligidir'

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, stokçulugun, firsatçilik ve millet düsmanligi oldugunu söyledi.

Aydemir, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, bütçeye ve özellikle Cumhurbaskanligi bütçesine yönelik elestirilerin, vicdan sinirlarini astigini kaydetti.

Yeni sistemde Cumhurbaskanliginin bütün ülkeyi ifade ettigini vurgulayan Aydemir, muhalefetin, "atanmislar-seçilmisler" gibi bir ayrim yaptigini; bakanlarin sandiktan çikmadigini ama sandiktan çikan, yüzde 50'nin üzerinde oy alan Cumhurbaskani tarafindan seçildiklerini animsatti. Ibrahim Aydemir, "Onun için gelip Meclis'te yemin ediyorlar. Bu ezberlerinin hiçbir hükmü yok." dedi.

"Peki kendilerine dönüp bakiyorlar mi?" diye soran Aydemir, sözlerini söyle sürdürdü:

"Istanbul Büyüksehir Belediyesinin bütçesinde, kültürel etkinliklerin tanitilmasi ve duyurulmasi için 50 milyon; halkla iliskilere yönelik faaliyetler için 407 milyon; kurumsal tanitim faaliyetleri için 373 milyon ayrilmis. Neredeyse bir milyara yakin. Bunlara baktiginizda Cumhurbaskanligi bütçesini tenkit ederken daha insafli, daha vicdanli olmak zorunda kalirsiniz. Millet bunlara, gerçeklerden uzak, sadece yalan ve iftiraya yöneldikleri için sirtini dönüyor.

Su an sikintili bir dönem yasiyoruz. Ekonomik olarak sikintilar var, kabul ediyoruz ama bu bizimle ilgili degil, dünyadaki gelismelerle ilgili. Milletimiz de bu hakikati görüyor. Bu sikintili dönemi birlikte asacagiz. Yapilan bütçe, Allah'in izniyle bereket getirecek. Insallah bu bütçe, yasadigimiz sikintilari giderecek, vira bismillah zemini olacaktir."

Stokçuluga yönelik cezalarin artirilmasini da içeren kanun teklifinin TBMM Baskanligina sunuldugunu hatirlatan Aydemir, "Bu yasa çalismasiyla müeyyideler caydirici hale gelecek. Stokçuluk firsatçiliktir, millet düsmanligidir." ifadesini kullandi.

Aydemir, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, "Ittifak kabul ederse Cumhurbaskani adayi olabilirim" açiklamasina iliskin bir soruya, "1,5 yil kalmis seçime. Kiliçdaroglu, Millet Ittifaki'nin en büyük ortagi. Adeta yalvar yakar pozisyonda. Parça parça bir yapi. CHP'nin içinde CHP'cikler var; ittifakin içinde ittifaklar var. Bu bir hercümerçtir. Içinden nasil çikacaklarina kendileri karar versinler." yanitini verdi.

Kaynak: AA