Adana'nin Düsman Isgalinden Kurtulusunun 100. Yilinda 100 Bin Fidan Dikiliyor

Adana'nin 5 Ocak'ta düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü kutlamalari kapsaminda 100 bin fidan toprakla bulusuyor.



Adana Orman Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, bu kapsamda geçen yil agustos ayinda Kozan ilçesi Eskimantas Mahallesi yakinlarinda çikan orman yangininda zarar gören alanlarda 100 bin fidan dikilmeye baslandi. Yaklasik 100 hektar alanda yapilacak agaçlandirma çalismasinda ilk etapta 200 kisi 20 bin fidani toprakla bulusturdu.

Agaçlandirma Sube Müdürü Ilhan Köse, katilimcilara dikim çukurlarinin açilmasi, fidanlarin dikim araliklari, dikim teknigi konularinda bilgiler verdi.

Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz, yanan alanlari bir an önce agaçlandirmayi hedeflediklerini belirtti.

Adana’nin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümünde böyle güzel bir etkinlikte yer almanin kendilerini mutlu ettigini ifade eden Yilmaz, sunlari kaydetti:

"5 Ocak Adana'mizin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili kutlu olsun. Orman Bölge Müdürlügü olarak fidan dikerek Adana’mizin orman varligini arttirmaya devam ediyoruz. Yanan ormanlik alanlarimizi yil içerisinde tekrar agaçlandiriyoruz. Kozan Isletme Müdürlügümüz, sahanin fidan dikim zamanina yetismesi için büyük bir gayret ve özveriyle çalisarak sahayi dikime hazir hale getirdi. 100 hektarlik sahaya, yaklasik 100 bin kizilçam, harnup, defne, servi fidanlari dikecegiz. Dikilen fidanlarla birlikte yanan ormanlik alanlar tekrar yesil örtüsüne kavusacak. Yanginin izlerini silmek ve daha yesil bir vatan için çalismalarimiza hiz kesmeden devam edecegiz.”

Etkinligine müdürlük personeli ile orman köylüleri katildi.

Kaynak: AA